nello construct

Discuțiile despre STP Alba Iulia continuă! Primarul Cristian Matei a explicat pe scurt situația! (VIDEO)

În luna iunie a anului 2023, în spațiul public au apărut niște informații cum că STP Alba Iulia ar fi pus sechestru asigurator pe acțiunile Salinei Turda S.A.

Cu toate acestea, la acel moment, Salina Turda a negat că ar exista vreun sechestru asigurator pe acțiuni, iar activitatea funcționează în mod normal.

Citește tot aici: STP a pus sechestru asigurator pe acțiunile Salinei Turda și pe părțile sociale ale TUP Turda?! Salina Turda infirmă aceste zvonuri!

De atunci, consilierii locali din opoziție, în special consilierul PMP Turda, Adrian Nap, au readus, de mai multe ori, în discuție acest subiect, întrebarea principală fiind „De ce nu a respectat primarul Cristian Matei convenția cu STP Alba Iulia?”

De cele mai multe ori, primarul Municipiului Turda a refuzat să răspundă, însă într-una dintre ședințe, acesta a răspuns acuzațiilor aduse, iscându-se și un conflict între edil și consilierul local Adrian Nap.

Citește tot aici: VIDEO: Scandal în ședința Consiliul Local Turda! Cristian Matei răspunde acuzațiilor aduse de Adrian Nap!

Primarul Cristian Matei a explicat pe scurt situația cu STP Alba Iulia!

În ședința de ieri a Consiliului Local Turda, la punctul 8 „Propuneri, întrebări, interpelări”, Adrian Nap a intervenit, spunând că are două întrebări pentru primarul Cristian Matei, aducând și dovezi care să-i susțină argumentele și care ar fi trebuit să-l oprească pe Cristian Matei să mai „ocolească adevărul”.

  1. Cum comentați situația destul de gravă în care s-a virat suma de 6 milioane de lei, care trebuia să fie virați către Municipiul Turda și au fost virați către STP Alba Iulia, prin Executorul Judecătoresc.

  2. Din ce cauză s-a executat Municipiul Turda?

În acest fel, edilul Turzii nu s-a mai abținut și a încercat să explice, pe scurt, care este de fapt situația cu STP Alba Iulia.

Răspunsul lui Cristian Matei

„Chiar dacă nu știți nimic tot o să vă explic, pe scurt, despre ce e vorba. O creanță cesionată unui Executor judecătoresc, el poate să execute această concesiune, după care răspunde pentru ce o făcut. Nu există nici un document din care să reiasă că avem sume la care suntem obligați. Noi am preferat ca această execuție a domnului executor de la Cluj să fie onorată ca să nu spună cineva că nu vrem să plătim, dar urmează ca instanța să-și spună cuvântul. Până la acest moment nu știu unde vedeți dumneavoastră cuvântul «prejudiciu». Cred că cel mai important este să așteptăm să vedem raportul Curții de Conturi dacă folosește «prejudiciu» sau folosește altceva. Nu sunteți în măsură să hotărâți dumneavoastră care e prejudiciu și care nu. 

Debitu care a fost sau la care am fost obligați prin acea convenție care a fost aprobată de Consiliul Local, acela a fost plătit de mult. Deci s-a plătit. Sigur că ei fac uz de niște întârzieri de plată, întârzieri la care eu nu am nici o contribuție, fiindcă eu semnez doar trei hârtii. Nu semnez suma efectivă. Suma efectivă o cunoștea directorul executiv economic de la acea vreme care trebuia să plătească. Dacă nu a plătit, înseamnă că va trebui să demonstreze dacă a avut bani sau nu a avut bani. 

Deci eu semnez trei hârtii până la ordonanțarea de plată. Primarul nu poate urmări zilnic ce pleacă spre trezorerie. Odată ce am semnat, știu ce am semnat și mai departe intră în responsabilitatea directorului executiv economic. 

Cam asta este cu prejudiciul. Nu este nici un prejudiciu, deocamdată și să nu uităm că și noi avem un proces cu STP pentru 20 de milioane, care în paralel se desfășoară cu celelalte. Deci noi avem, practic, de încasat de la ei, mai mult decât vehiculează ei, 15 milioane. Sigur, dacă doriți, să facem o istorie a întregii chestii care a început în 2010, probabil că va trebui să discutați cu cineva care știe de la cap la coadă. Noi am moștenit-o și nu am făcut altceva decât să mergem înainte, să apărăm Municipiul Turda de aceste forțaje pe care le face cineva și care, culmea, în acest moment nu are câștig de cauză.”

Cei doi iar s-au „certat”

Cu toate că e pentru prima dată când primarul răspunde ceva mai detaliat la întrebările despre STP Alba, discuțiile între el și Adrian Nap nu s-au oprit aici, ba chiar mai mult cei doi au ajuns să se certe pe baza cuvântului prejudiciu.

Într-un final, primarul Cristian Matei i-a replicat lui Adrian Nap, după ce aceast a spus „Și nu este un prejudiciu dacă nu mai avem banii, nu?” că preferă să nu-i mai răspundă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: