m install
nello construct

Directoarea de la CNMV Turda, Codruța Andreica, continuă să se victimizeze! Toți sunt de vină, mai puțin ea! (UPDATE)

floris

Directoarea de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Turda, Codruța Andreica, aruncă vina pe toți, de la profesorii contestatari (majoritatea) la directorul adjunct Florin Potora, de la elevii protestatari la părinții din comitetul de părinți, de la invidia directoarei de la școala ”Horea, Cloșca și Crișan” la supărarea nurorii primarului… Toți sunt de vină, mai puțin ea!

Ea anunță că este decisă să țină cu dinții de scaunul de director, în ciuda scandalului care l-a generat, prin lipsa sa de abilitate managerială.

„Avand in vedere situatia in care ma aflu, fara a le gresi cu ceva colegilor, am decis sa lupt. Nici nu ma mai intereseaza motivul pt care am ajuns sa fiu umilita, calomniata, supusa oprobiului public (aducerea unui ofiter de securitate in locul prof-lui Miron, interesele pt patrimoniu, cei 350 de milioane pt chimice / dorinta de a-l readuce pe domnul Miron in liceu, plus interesele partidelor din pozitie, dorinta uriasa de vizibilitate a doamnei Baciu si a elevului C(…), interesele personale ale doamnelor Petrovai, Minican si Morar,supararea Geaninei ca nu am consultat-o mereu, dorinta lui Florin de a fi dir plin, desfiintarea cantinei care incurca afacerile imobiliare, placerea pura pt scandal a 4 persoane – Rares Cotoi, Daniela Pop, Dorina Petrovai si, mai ales, Simona Baciu, implicarea nasei doamnei Zamfir – prof. Mariana Ursu, faptul ca nu i-am mai lasat sa cumpere fara referate de necesitate, faptul ca acum se munceste in cantina, nu se iau salarii degeaba, invidia prof. Bulgarov, nemultumirea adm de patrimoniu ca nu mai are mana libera, lipsa de ocupatie, faptul ca am anuntat clar ca pt contracte doresc 3 oferte….). NU MA INTERESEAZA. Tot ceea ce doresc este sa nu platesc eu pt interesele/orgoliile altora. Am platit suficient: liniste sufleteasca, demnitate, usurinta de a iesi in lume.

In acest moment, ISJ CJ si ME sunt intr-o situatie imposibila: nu ma demit, dar, astfel, isi asuma continuarea scandalului mediatic declansat de colegii mei sau ma demit pt a opri circul, asumandu-si o demitere nemotivata si un proces pierdut.”, a declarat Codruța Andreica pentru RefleqtMedia, publicație care n-a scris un cuvințel despre protestele care au existat la CNMV Turda, deși subiectul a ajuns inclusiv în presa națională.

Citește și: Protest la CNMV Turda. Se cere demisia directoarei Codruța Andreica. Aceasta a refuzat dialogul cu presa! (VIDEO)

Directoarea Codruța Andreica chiar și-a făcut timp să înșiruie o sumedenie de ”scuze” pentru acuzațiile care i se aduc, foarte multe având în vedere explicațiile pe care le-a dat, însă nu și-a făcut timp să răspundă la niște întrebări elementare, lumești și extrem de simple. Evident, probabil își dă seama că întrebările noastre au fost mult prea directe și ar fi clarificat multe probleme (totuși, continuăm să așteptăm lămurirea lor, ca să nu mai fie directoarea în situația penibilă de a se contrazice singură), așa că preferă să continue victimizarea, acuzându-i pe toți, mai puțin pe ea!

Citește și: Gelu Florea: Când tot Universul complotează împotriva ei, directoarea Codruța Andreica (CNMV Turda) are obligația (nu doar morală) de a răspunde la câteva întrebări ”lumești”…

Iată mai jos adresa pe care a transmis-o către colega sa de partid, Inspectorul Școlar General Mariana Marc, despre care spune că a fost una dintre cele două persoana care au susținut-o moral în această perioadă în care și-a atras toate criticile, atât din rândul profesorilor (care i-au cerut demisia), cât și din cele ale elevilor (Consiliul Județean al Elevilor i-a solicitat demisia), ale părinților elevilor (Comitetul de Părinți i-a solicitat demisia), cât și ale unei părți importante a opiniei publice:

”Doamna Inspector Școlar General,

Subsemnata, Andreica Adina Codruța, director al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” – Turda, din data de 17 ianuarie 2022, vă aduc la cunoștință următoarele:

1. În intervalul 17 ianuarie – 1 septembrie 2022 nu a existat nici măcar o singură sesizare (care să vizeze activitatea mea) înregistrată la ISJ CJ de către cadre didactice, părinți sau elevi,. De asemenea, Raportul privind starea și calitatea învățământului în Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” – Turda, în anul școlar 2021 – 2022, a fost prezentat și validat în cadrul Consiliului Profesoral, fără să existe o singură obiecție referitoare la activitatea de management. În plus, calificativul obținut în urma evaluării, pentru activitatea din anul școlar 2021 – 2022, a fost Foarte Bine.

Cu toate acestea, în sesizările înregistrate de un grup de profesori ai Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” – Turda, la ISJ CJ și la Ministerul Educației, în intervalul septembrie – noiembrie 2022, sunt menționate aspecte care vizează activitatea pentru care am fost deja evaluată.

2. Consider că a existat un conflict de interese în misiunea de audit, doamna inspector Ioana Grigorescu fiind colegă cu profesorii care au propus demiterea mea o perioadă îndelungată. Menționez că a fost angajată a Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” – Turda. Există în raportul misiunii de audit câteva aspecte care nu sunt în concordanță cu realitatea și pe care le-am putut sesiza doar Corpului de Control al Ministrului, din cauza intervalului scurt de timp pe care l-am avut la dispoziție pentru depunerea obiecțiilor. Menționez că am primit raportul în data de 25 noiembrie (vineri) și în 28 noiembrie (luni) ar fi trebuit să îl predau, ceea ce a fost imposibil din cauza prezenței Corpului de Control al Ministrului. Acesta a fost predat în data de 29 noiembrie.

3. Așa cum s-a putut constata în cadrul misiunii de audit și, mai ales, cu ocazia controlului amănunțit, punctual al Corpului de Control al Ministrului (chiar și în ceea ce privește acuzațiile referitoare la activitatea pentru care am fost evaluată), acuzațiile care mi s-au adus de către colegi sunt nu numai nefondate în absența dovezilor, ci și aberante.

4. Au existat vicii de procedură în cadrul Consiliului Profesoral din data de 8 noiembrie, când s-a propus demiterea mea. Cel mai grav este faptul că biletele folosite pentru vot nu au devenit Anexe ale procesului – verbal încheiat cu această ocazie, ci au fost duse acasă de colega care le-a numărat (singură), cf procesului – verbal încheiat cu această ocazie. În această situație nu s-a putut dovedi că 23 de cadre didactice au solicitat demisia mea. Nici în prezent ele nu au fost depuse în Dosarul de Anexe CP.

5. În data de 24 noiembrie, la ora 8.55, doamna profesoară Daniela Pop a scris pe grupul de WhatsApp pe care îl folosim pentru informări; ,,Suntem în grevă japoneză”. I-am răspuns că le stau la dispoziție pentru a le afla revendicările și singurul răspuns primit a fost: ,,Am afișat. Ascultați dorința noastră.”, fără a se menționa măcar unde s-a afișat. Aflând din presă că și elevii au nemulțumiri, am rugat-o (în scris) pe eleva Anamaria Botezan, membră a Consiliului de Administrație, să îmi aducă la cunoștință problemele semnalate de către elevi. Menționez că încă nu am primit o astfel de listă.

În consecință, fără a se parcurge toți pașii necesari, cf. Legii 62 și Constituției României, s-a trecut direct la o intensă campanie mediatică de denigrare. S-a recurs la reporteri de la șase televiziuni, la mulți ziariști, la conturi false pentru a mi se crea de către colegi o imagine falsă și a fi discreditată.

6. Am fost jignită public, mi s-a urat moartea, tot public, subiecții acelorași calomnii au fost cei care mi-au luat apărarea, s-a recurs la dezinformare, instigare și șantaj, la manipulare și, cel mai grav, au fost implicați elevi minori în acțiunile de denigrare (protest, reportaje, articole de presă, postări în mediul online, pe grupurile de elevi, părinți, profesori).

• S-a afirmat în repetate rânduri că le-am trimis colegilor mesaje de tip mafiot, de intimidare, amenințare. În data de 26 noiembrie 2022, doamna profesoară Daniela Pop a postat un astfel de mesaj pe grupul profesorilor, susținând că l-a primit de la codruta_andreica. Acest user name nu îmi aparține. Imediat am sesizat Poliția Informatică, crezând pe moment că cineva trimite astfel de mesaje în numele meu (cod de confirmare a primirii petiției de la petiții web – Poliția Română – lyj3262836). Ulterior am înțeles că este o altă minciună sfruntată, deoarece doamna prof. Daniela Pop și-a exprimat regretul că ceilalți colegi au șters mesajele de amenințare primite. Cum să șteargă un mesaj de amenințare, mai ales în contextul actual, când se dorește denigrarea mea prin orice mijloace?! Oricum, atunci când petiția mea va primi un răspuns, se va ști cine a făcut uz de identitate.

• Li s-a transmis elevilor și părinților că doamna prof. Simona Șimonca, aflată în concediu medical, pleacă din colegiu din cauza mea, că eu nu o mai doresc. Ulterior, s-a recurs la amenințări, șantaj și creare de panică în rândul elevilor și al părinților. Li s-a spus că doamna profesoară nu va reveni la catedră cât timp eu sunt director al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul”, că și alți profesori vor pleca dacă îmi păstrez funcția. De fapt, toate aceste declarații le-au făcut și presei. Oricât aș dori să văd în aceste mesaje, exprimate public de către colegii mei, un act de atașament față de colegiu și o preocupare reală față de soarta elevilor, nu pot. Văd doar un mijloc prin care obligă părinții și elevii să li se alăture.

• Au fost implicați în această campanie de denigrare, inclusiv în mitingul neanunțat, elevi minori, afirmație care poate fi probată prin poze de la protest. Mai mult decât atât, elevilor care se știe că mă apreciază, li s-a cerut de către colegii mei să nu meargă la școală în data de 28 noiembrie, pentru că ,,Voi sunteți de-ai lui Andreica”. Menționez că această interdicție mi-a fost adusă la cunoștință de elevi majori și părinți. Nu toți pot fi manipulați.

• Deși nu au fost consultați toți părinții, doamna Simona Baciu, reprezentanta părinților în Consiliul de Administrație, emite declarații, depune sesizări în numele tuturor. În realitate, dornică de vizibilitate (ca și elevul Rareș Cotoi), se întâlnește periodic cu părinții cu care colaborează și, împreună cu aceștia, ia decizii. Menționez că întâlnirile au loc în liceu, fără să existe cereri de acces în instituție, înregistrate la secretariat. Cel mult, anunță prin e-mail când urmează să organizeze o nouă ședință.

• Cu toate că m-am limitat la a întreba corpul profesoral și elevii ce îi nemulțumește, fără să îmi exprim în spațiul public părerea despre ceea ce se întâmplă, fără să jignesc, mint, dezinformez, manipulez, ameninț, eu sunt catalogată autoarea ,,circului” care îi aduce grave prejudicii de imagine Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” – Turda. Având în vedere că nici măcar nu v-am sesizat până acum în scris ceea ce mi se întâmplă, că nu v-am sesizat în scris încălcarea Codului de Etică de către colegii mei, este absurd să fiu învinovățită de inițierea, amplificarea și încercările disperate de menținere a stării de criză. Când un singur coleg face dovada încălcării Codului de etică de către mine, îmi voi da demisia. Până atunci, fac eu dovada că întotdeauna mi-am respectat, ajutat, înțeles, sprijinit, motivat și lăudat colegii. Atitudinea lor față de mine este dictată de motive independente de persoana mea, care nu au legătură cu modul în care m-am comportat. De fapt, dacă nu aș fi respectat Codul de Etică, doamna prof. Monica Dan avea obligația să vă informeze, fiind consilierul de etică al acestei instituții.

• Au apărut în mediul online și în presa scrisă poze cu fiica mea, cu soțul meu, ceea ce i-a supus unor serii de întrebări și i-au pus în situații dezagreabile la facultate, respectiv la locul de muncă, ceea ce nu este firesc.

• Doamna prof. Dorina Petrovai a făcut publice discuții private cu mine, fără să aibă acceptul meu.

• Pe fondul acestui circ mediatic declanșat de către cadrele didactice ale Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” – Turda am fost nevoită să îmi desfășor activitatea, să fac față unui audit, să răspund și să ofer dovezi pentru toate afirmațiile făcute Corpului de Control al Ministrului, să îmi păstrez luciditatea și calmul. Constituirea de urgență a unei comisii disciplinare care să cerceteze această campanie de denigrare la adresa mea este imperativă!

7. Într-unul dintre Consiliile Profesorale din acest an școlar, am avut pe ordinea de zi Măsuri de optimizare a activității și, așa cum este consemnat și în procesul – verbal de ședință, am insistat să mi se prezinte orice nemulțumire există în legătură cu activitatea mea. Singura problemă adusă în discuție de trei colegi a fost comunicarea. Și-au exprimat dorința de a exista o mai bună comunicare între director și colectivul de cadre didactice. Surprinzător este că, după două săptămâni (3 noiembrie), fără să îmi comunice că a început să îi deranjeze ceva, au recurs la sesizări către ISJ CJ, la o asiduă campanie de denigrare al cărei subiect sunt eu. Nu există nici măcar o singură reclamație înregistrată la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” – Turda. Nu și-a exprimat nici măcar un coleg dorința de a-mi aduce la cunoștință vreo nemulțumire. Brusc, au devenit nemulțumiți, au încălcat toate legile și au recurs la orice pentru a forța ISJ CJ și ME să le facă pe plac. Nu s-au sfiit să implice în această luptă nici partidele politice, sperând astfel într-o reușită.

8. Este regretabil că din data de 3 noiembrie până acum nu s-a încercat o acțiune de conciliere, așa cum prevede Legea 62, nu s-a constituit o Comisie de dialog social, nu s-au implicat liderii de sindicat. Calomnierea mea în spațiul public durează de o lună și nimeni nu se sesizează. Timp de o lună a trebuit să intru la clase, să lucrez într-un mediu ostil, să fiu profesor și director, să fiu audiată, controlată și să fiu demnă în fața tuturor, în timp ce zilnic imaginea mea a fost denigrată. Un cadru didactic trebuie să fie respectat. V-ați întrebat măcar pentru o clipă cum am reușit să îmi mențin respectul elevilor, în contextul în care continuu li se inoculau acestora minciuni despre mine, fie direct, fie indirect? Și eu sunt profesor în sistemul de învățământ românesc și ar trebui să beneficiez de drepturile care mi se cuvin potrivit Constituției României: dreptul la imagine, dreptul la egalitate de șanse și de tratament, dreptul la condiții adecvate de muncă, dreptul la protecție socială, dreptul la sănătate în muncă, dreptul la negociere, dreptul la demnitate în muncă. Și eu am un Contract de Muncă în vigoare, în care se stipulează nu doar îndatoririle mele, ci și drepturile care mi se cuvin.

În data de 6 noiembrie am trimis o Informare asupra evenimentelor din data de 3 noiembrie. Ulterior s-au înregistrat la ISJ CJ mai multe sesizări din care reieșea conflictul de muncă existent. În data de 24 noiembrie v-am adus la cunoștință declanșarea unei greve în Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” – Turda. Nu s-a luat nimic în considerare, nu s-a recurs la nicio măsură prin care să îmi fie asigurate drepturile legale. Nu s-a întreprins absolut nimic.

Singurii care au contat în toată această perioadă au fost colegii mei. Eu, adevărata victimă, am fost auditată, intervievată, controlată. Datorită controlului, în data de 28 noiembrie am ajuns acasă la ora 19. În data de 29 noiembrie am ajuns acasă la ora 19.45. Menționez că am reușit să mănânc din 27 noiembrie seara până în 29, 3 bomboane și 2 mandarine, astfel încât în 29 seara am avut probleme de sănătate. Pentru a punea pune la dispoziția Corpului de Control al Ministrului și alte documente care atestă cele declarate de mine, am renunțat și la somn. Am avut o șansă prin prezența Corpului de Control al Ministrului și am dorit să o fructific.”.

UPDATE:

Jurnalistul Ovidiu Bucur a modificat ulterior declarația, fapt foarte grav. El susține că nu Codruța Andreica i-ar fi solicitat modificarea!

Între timp, Codruța Andreica atacă pe internet, în stilul său specific (după ce spune ceva, apoi retractează și spune că nu ea a zis).

Numai că, spre surpriza ei, dovada chiar EXISTĂ: Google, motorul de căutare care indexează toate articolele de pe internet, are o așa-zisă memorie-cache, care memorează anumite informații. Ei bine, acolo se vede declarația NEMODIFICATĂ!

Noua declarație care apare pe siteul menționat, modificată, este asta:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

7 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: