m install
nello construct

Diploma de absolvire a liceului, va conține un cod QR începând de anul acesta!

floris

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că diploma de absolvire a liceului, precum şi toate celelalte formulare de studii, vor conţine un cod QR.

„La iniţiativa Ministerului Educaţiei, începând cu anul 2024, ca o dovadă a transformării digitale pe care o traversăm împreună, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ urmează să conţină ca element distinctiv şi un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul şcolar următor, adică 2024-2025, pentru toate formularele actelor de studii”, a transmis Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat de asemenea că, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine și ea un cod QR care va permite accesul la informaţii care vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a ministerului.

În plus, din anul universitar 2024 – 2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor vor fi întocmite în limba română şi în limba engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

Sursa: Digi24

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: