deschiderea noului an scolar sub semnul intrebarii profesorii ameninta cu boicotarea inceperii cursurilor

Dinamica scenariilor de funcționare a școlilor din septembrie și până în prezent. Ce s-a schimbat?

La începutul acestui an școlar, Ministerul Educației și al Cercetării a prezentat 3 scenarii posibile pentru deschiderea anului școlar:

Scenariul 1 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

Scenariul 2   presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3 presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În data de 17 septembrie erau:

  • 12.981 de unități de învățământ în Scenariul 1
  • 4.375 de unități de învățământ în Scenariul 2
  • 300 de unități de învățământ în Scenariul 3

De luni, 26 octombrie, dinamica scenariilor se prezintă în felul următor:

  • 10.254 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1
  • 4.902 unități de învățământ figurează în Scenariul 2
  • 2.500 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3

Peste 2000 de școli au fost închise în această perioadă, și alte câteva sute au trecut la un scenariu hibrid. Pe plan local, în Câmpia Turzii, anul școlar a început cu majoritatea școlilor în scenariul 2, cu excepția Colegiul Tehnic Victor Ungureanu care era încă în renovări. De săptămâna viitoare, toate școlile din oraș sunt închise datorită numărului ridicat de cazuri. 

În satele vecine, școlile continuă să fie deschise, cu excepția comunei Triteni care este în aceeași situație precum Câmpia Turzii, iar la Turda situația este încă stabilă.

Cel mai mult din această situație, au de pierdut elevii care trebuie să se adapteze constant cu schimbările, să țină pasul cu lecțiile și să aibă răbdare cu sistemul.

Comentarii

ULTIMELE articole: