m install
petlinii
nello construct

Dintre toți elevii din județ, doar 4 au fost depistați pozitiv la testul de salivă!

zamblau eugen
floris

Doar 4 elevi din județul Cluj au fost depistați pozitiv, în urma testării rapide pe bază de salivă care s-a efectuat luni dimineața, înainte de a porni spre școală.

De altfel, la nivel național numărul celor depistați pozitiv a ajus la abia 86, număr care ulterior s-a diminuat cu circa 25%, în urma testărilor PCR. La fel s-a întâmplat și la Cluj, unde din cei 4 elevi, doar 3 au fost confirmați și cu testul PCR.

Luni a fost prima zi în care testele distribuite gratuit în școli au fost utilizate pentru testarea elevilor, înainte de a merge la școală. Majoritatea testărilor s-au efectuat la domiciliu (383 de unități, din totalul de 443). Conform protocolului stabilit, lunea și joia se fac aceste testări ale elevilor, pe bază de salivă.

În urma acestor testări, în zona Turzii nu s-a descoperit NICIUN elev suspect de COVID! Toate cazurile au fost la Cluj-Napoca și unul în localitatea Palatca. Întrucât acești copii provin din numeroase familii, rezultă că răspândirea COVID în comunitățile din zona Turzii este foarte mică.

Azi, Direcția de Sănătate Publică Cluj a anunțat că la Turda erau 51 de cazuri active în ultimele două săptămâni (incidență de 0,92 cazuri la mia de locuitori), iar la Câmpia Turzii erau 28 de cazuri active (incidență de 1,03 la mie).

Cu toate acestea, restricțiile se mențin în continuare pentru tinerii nevaccinați, care nu au acces la patinoar sau la Târgul de Crăciun.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: