m install
nello construct

Din această toamnă examenele de bacalaureat vor fi digitalizate, anunță Ministerul Educației

floris

Odată cu sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor.

Decizia de a generaliza evaluarea digitalizată este fundamentată pe beneficiile confirmate la examenele din vară.

Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere instalate în fiecare centru de examen.

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că ministerul a cumpărat deja o platformă pe care se va realiza evaluarea digitalizată.

Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârşitul probei scrise, în prezenţa candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenţi.

Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţi/profesorii asistenţi.

Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii.

La Cluj s-au înscris 854 de candidați. Dintre aceștia, 578 de candidați provin din promoția curentă 2022-2023, iar 276 sunt candidați din promoțiile anterioare.

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, încep miercuri, 16 august 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a), urmată joi, 17 august 2023, de proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c). Vineri,18 august 2023 este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), iar luni, 21 august 2023, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

La nivelul județului Cluj, în sesiunea august 2023 a examenului național de Bacalaureat, sunt organizate 4 centre de examen: 2 centre în municipiul Cluj-Napoca, 1 centru la Turda și 1 centru la Dej.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: