Dezvoltarea turismului şi a infrastructurii reprezintă portiţa pentru ieşirea din “criză” a Turzii

nello construct

Centrul de îngrijiri la domiciliu şi Centru de zi pentru persoane vârstnice, modernizarea sistemului de încasare a taxelor şi impozitelor locale în municipiul Turda, extinderea reţelei de apă şi canalizare- staţii de tratare a apei uzate şi contruirea de podeţe şi punţi pietonale în cătunurile Hărcana, Sfântu Ioan şi pe strada Petru Maior, readucerea Salinei Turda pe harta turistică a ţării şi chiar a Europei sunt doar câteva din obiectivele cu care administraţia public turdeană se mândreşte în ultima vreme. Pentru 2011, se vrea mai mult….

 

Într-un interviu acordat de primarul Tudor Ştefănie publicaţiei noastre aflăm câteva din dorinţele municipalităţii în noul an care se apropie cu paşi repezi

 

Rep: Domnule primar la ce trebuie să se aştepte turdenii pe 2011? Ce intenţii aveţi pentru îmbunătăţirea vieţii comunităţii?

 

Tudor Ştefănie: Turdenii sunt convins că se aşteaptă să fie un an la fel de bun ca şi 2010. Sigur că trebuie să luăm în considerare ceea ce trebuie să continuăm în activitatea investiţională şi aici mă refer la programul ISPA, cntinuarea lucrărilor la bazinul de înot şi finalizarea lui până la jumătatea lui 2011. Continuarea lucrărilor la grădina zoologică, modernizări şi reparaţii de străzi, dar apar şi obiective noi…Construirea de locuinţe sociale, încă trei blocuri, deci aproximativ 30 de apartamente, dezvoltarea activităţii investionale la societatea”Salina” prin contruirea unui hotel de cinci stele la standarde europene, realizarea corpului comercial şi modernizarea hotelului din centrul oraşului (Potaissa). Eu cred că prin aceste investiţii, societatea Salina şi implicit obiectivul de acolo va deveni extrem de important în domeniul turistic şi Turda se va ridica la condiţiile pe care trebuie să le ofere ca viitoare staţiune turistică. Vrem să modernizăm parcurile şi să refacem toate spaţiile verzi. Reabilitarea zonei de dincolo de Arieş (n.r. zona Poştarît) va avea ca efect realizarea unui nou parc la Turda şi în acelaşi timp vom face legătura cu zona Băilor Sărate. Mai vrem să realizăm alte două săli de sport, una la Colegiul Naţional Mihai Viteazu şi alta la Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan. Construcţiile de locuinţe nu vor fi nici ele uitate, în 2011 va începe edificarea celor două blocuri ANL pentru care deja s-a organizat licitaţia, avem contructorul şi sperăm să găsim şi finanţarea.

 

Rep:  Un obiectiv major?

 

Tudor Ştefănie: Realizarea programului ISPA , finalizarea lui. Anul viitor lucrările de cea mai mare amploare vor fi pe străzile Ştefan cel Mare, Calea Victoriei şi Câmpiei, deci ieşirea spre Câmpia Turzii şi modernizarea zonelor cu pricina. În final dorim ca Turda să aibă drumuri foarte bune, asta şi datorită faptului că majoritatea traficului greu va fi dirijat spre autostradă în perimetrul acestor drumuri vom construi şi spaţii verzi. Va fi un oraş curat, un oraş în care îmi doresc ca spaţiile verzi să fie la ele acasăm la fel şi spaţiile de joacă pentru copii. Nu renunţăm la a căuta orice soluţii pentru finanţarea lucrărilor pe care ni le propunem pentru 2011.

 

Rep: Apropo de soluţii…hotelul de la “SALINĂ” va fi ridicat prin intermediul unui parteneriat public-privat. Care sunt semnalele în acest sens?

 

T.Ş. La finele acestei săptămâni vom prezenta proiectul acestui hotel. Trebuie să dovedim în primă fază că este unul atractiv pentru investitori, în etapa următoare vom transmite spre toate lanţurile hoteliere datele principale din studiul de fezabilitate…noi să intrăm cu baza materială pe care o prezentăm acolo şi apoi să găsim sursa de finanţarepentru care există deja mai multe variante. Important este ca în maxim un an de zile să demareze lucrările şi în acelaşi timp până în 2012 hotelul să fie pregătit pentru a-şi primi turiştii. În acel moment staţiunea va deveni un obiectiv turistic de talie mondială!

 

Vrem să finalizăm şi construcţia Mănăstirii Mihai Vodă, de asemenea printr-un program al Consiliului Judeţean – rezervaţia Cheilor Turzii va beneficia de fonduri pentru a redeveni un punct de atracţie turistică, la fel vrem să valorificăm şi potenţialul Castrului Roman, deci sunt câteva obiective majore care în mod cert vor aduce investitori la Turda.


Rep: La capitolul locuri de muncă, ce ne aşteaptă în 2011?

 

T.Ş. La Turda se va contrui cea mai mare fabrică de utilităţi pentru SMURD, maşini de pompieri, ambulanţe, absolut tot ce ţine de dotarea serviciilor de urgenţă. La sfârşitul lui 2011 va fi dată în folosinţă, investiţia se ridică la peste 30. de milioane de euro, se vor crea în primă fază peste 250 de locuri de muncă. În plus va fi edificat un alt mare complex comercial, a început construcţia la centrul logistic situat între Turda şi Câmpia Turzii, toate acestea, alături de dezvoltarea Salinei vor aduce locuri de muncă noi, iar investitorii privaţi au prins şi ei curaj şi finanţează proiecte hoteliere dar şi de alimentaţie publică.

 

Rep: Cu alte cuvinte facem paşi repezi spre ieşirea din criză….

 

T.Ş. Este adevărat. Eu cred că la nivel naţional, fără lipsă de modestie, Turda a avut un aport investiţional foarte mare în 2010. Foarte mulţi ne-au şi invidiat, dar dacă am reuşit atâtea realizări în acest an, mai avem la dispoziţie încă doi ani ca să ridicăm strandardul de viaţă şi de civilizaţie din municipiu.

 

Rep: Trecând la planul politic, care ar fi ambiţiile personale în acest domeniu?

 

T.Ş. Şi din punct de vedere politic am avut întotdeauna ambiţii măsurate ca să spun aşa. Iată că am ajuns să ocup şi a doua funcţie la nivel de judeţ în cadrul formaţiunii PD-L, cea mai tare organizaţie politică din judeţul Cluj. Este pentru prima dată când cineva din “exterior” ocupă o asemenea funcţie….este un câştig pentru Turda, avem mai multă credibilitate la nivel guvernamental iar asta este un lucru foarte bun. Da, în 2012 îmi doresc să candidez pentru Parlamentul României pentru că dacă la acest nivel – administraţie publică- am câştigat atât de mare credibilitate, sunt convins că voi fi un foarte bun parlamentar. Dar până atunci trebuie să demonstrez că pot să termin tot ce le-am promis turdenilor ca şi lucrări investiţionale şi abia pe urmă să pot propune altceva. Din punct de vedere politic îmi doresc să am o organizaţie bună la nivel de municipiu, reamintesc că am câştigat detaşat alegerile din 2008, dar orice om politic nu trebuie să uite că orice alegeri se câştigă prin foarte multă muncă şi cu foarte multe realizări, pentru că până la urmă asta contează pentru cetăţean: străzile, canalizarea, spaţiile verzi, locurile de muncă orice investiţie care-i foloseşte …eu asemenea oameni îmi doresc în formaţiunea politică pe care o conduc!

 

Rep: Un cuvânt de încheiere pentru cititori?

 

T.Ş. Vreau să avem încredere în anul care vine, să avem curajul să mergem înainte, să găsim cele mai bune soluţii pentru noi şi familiile noastre… Să ne solidarizăm pentru 2011 să credem în proiectele propuse… Le doresc un an fericit plin de bucurii pentru ei şi familiile lor. Să dea Dumnezeu să li se împlinească toate gândurile bune. Vreau să găsesc turdeni fericiţi în acest frumos oraş, în aşa fel voi fi şi eu fericit! La mulţi ani în 2011!


Rep: Vă mulţumim!

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: