nello construct

Dezastru în spitalele clujene: Nu mai au bani de medicamente, materiale sanitare și salarii

Se acutizează criza din sistemul sanitar. Spitalele clujene nu mai au bani de medicamente, materiale sanitare și salarii. Problema este generalizată la nivel național.

„Şi noi stăm cum stă toată ţara, suntem în aşteptarea decontării serviciilor noastre efectuate în luna precedentă, servicii care sunt deja efectuate şi care trebuie, bineînţeles, decontate de către Casa de Asigurări, în virtutea contractului pe care dânşii îl au cu noi, ca să nu mai vorbim şi de latura salarială, care este tot un element important al activităţii. În acest context, noi ne exprimăm neliniştea referitor la ziua mâine, care este ziua în care şi salarizarea trebuie să fie efectuată personalului şi, bineînţeles, achiziţiile de tot ceea ce înseamnă materiale sanitare, medicamente etc, câtă vreme noi încă n-am putut factura către Casă suma de care am muncit în octombrie”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Claudia Gherman.

Potrivit acesteia, nu sunt suficienţi banii pentru materialele sanitare, medicamente şi salarii, ceea ce constituie o problemă foarte gravă.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a solicitat 4,2 miliarde de lei şi a primit 1,7 miliarde din Fondul de rezervă al Guvernului, iar aceşti bani vor fi alocaţi, în primul rând, pentru salariile angajaţilor, restul urmând să fie distribuiţi în procente egale pentru domeniile de asistenţă medicală.

Ce spune ministrul Sănătăţii?

Suplimentarea bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va continua, pentru a nu se înregistra sincope privind finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El susţine că se caută variante pentru ca banii necesari sistemului de sănătate până la sfârşitul anului să fie la un nivel care să nu pună în pericol starea de sănătate a pacienţilor:

„Încercăm la nivelul Guvernului să găsim o soluție într-un context economic dificil, aici nu e vorba de pasarea de responsabilități între Ministerul Sănătății, Casa Națională și Ministerul de Finanțe, soluția trebuie să vină împreună și o vom găsi încât să nu existe probleme legate de finanțarea acestor activități” explică Rafila.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: