nello construct

Destinație de weekend: S-a redeschis cea mai frumoasă peșteră din țară….

O destinație potrivită pentru weekend-urile din această toamnă poate fi Peștera Comarnic, care a fost redeschisă publicului de curând.

Peştera Comarnic, cel mai important obiectiv de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, a fost deschisă turiştilor în această vară.

Potrivit reprezentanților comunității Banatul Montan, Peştera Comarnic din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului este un adevărat muzeu natural subteran în inima Munţilor Banatului. Situată în Cleanţu Putnata la altitudinea de 440 de metri, peştera are trei nivele: fosil, subfosil şi activ.

Ultimul este accesibil doar pe o porţiune mică, fiind străpuns de pârâul Ponicova. Prin formele sculptate în adâncuri – stalactite şi stalagmite, peștera este considerată una dintre cele mai frumoase din România, accesibilă turiştilor.

Obiectivul turistic poate fi vizitat zilnic, nu doar în weekend. Turul peşterii durează aproximativ două ore, iar turiştii au acces doar la nivelul superior, cel „uscat”.

Tarif de vizitare: 15 lei/adulţi şi 10 lei/copii, elevi, studenţi.

Acces auto:

Din Reșița, se parcurge DN58 spre Anina, la kilometrul 9 este intersecția spre satul Iabalcea, se face la stânga si se continua drumul pana in satul Iabalcea. Se traversează satul si drumul continua până la cantonul silvic Padina Seacă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: