O destinație potrivită pentru weekend-urile din această toamnă poate fi Peștera Comarnic, care a fost redeschisă publicului de curând.
Peştera Comarnic, cel mai important obiectiv de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, a fost deschisă turiştilor în această vară.
Potrivit reprezentanților comunității Banatul Montan, Peştera Comarnic din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului este un adevărat muzeu natural subteran în inima Munţilor Banatului. Situată în Cleanţu Putnata la altitudinea de 440 de metri, peştera are trei nivele: fosil, subfosil şi activ.
Ultimul este accesibil doar pe o porţiune mică, fiind străpuns de pârâul Ponicova. Prin formele sculptate în adâncuri – stalactite şi stalagmite, peștera este considerată una dintre cele mai frumoase din România, accesibilă turiştilor.
Obiectivul turistic poate fi vizitat zilnic, nu doar în weekend. Turul peşterii durează aproximativ două ore, iar turiştii au acces doar la nivelul superior, cel „uscat”.
Tarif de vizitare: 15 lei/adulţi şi 10 lei/copii, elevi, studenţi.
Acces auto:
Din Reșița, se parcurge DN58 spre Anina, la kilometrul 9 este intersecția spre satul Iabalcea, se face la stânga si se continua drumul pana in satul Iabalcea. Se traversează satul si drumul continua până la cantonul silvic Padina Seacă.