m install
nello construct

Destinație de weekend: Detunatele din Apuseni

floris

Un loc fain de vizitat sunt Detunatele din Apuseni, unice în felul lor. Merită vizitate într-o drumeție de weekend.

În Apuseni găsești și Detunatele unice în România. Detunata Golașă este o stâncă cu peretele format din stive de bazalt, coloane cenuşiu-negricioase. Se află în Munţii Metaliferi, drumul este anevoios și complicat, dar merită tot efortul, să vezi ce poate face Mama Natură.

Denumirea de „detunată” vine de la zgomotul asemănător tunetului pe care îl produce o piatră desprinsă din masiv care cade pe masa de grohotiş de la poalele masivului. La 1.5 km de Detunata Golașă se afla și Detunata Flocoasă, ambele formând rezervații naturale din categoria geologică.

Detunata Goală și Detunata Flocoasă, două culmi din Munții Apuseni, aflate în apropiere de localitatea Bucium, impresionează prin frumusețea sălbatică, dar și prin modul în care au fost formate. Potrivit geologilor, cele două detunate reprezintă o ivire de bazalte, cu forme tipice de măguri vulcanice, foarte importante din punct de vedere științific, din această cauză fiind declarate rezervație naturală. Detunata Goală este considerată a fi chiar prima rezervație geologică din România.

Detunatele reprezintă unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Munții Apuseni. Pe lângă frumusețea oferită locului de aceste două stânci surori, ele mai sunt recunoscute și pentru legenda care vorbește de uriași, zâne și vremuri de demult, relatează romaniamama.ro

Se poate ajunge la Detunata Goală pe 2 trasee turistice marcate, care pleacă din centrul localității Bucium, localitate situată în județul Alba, la aproximativ 12 km de orașul Abrud. Cele 2 trasee turistice sunt marcate cu triunghi roșu, respectiv punct roșu.

Mai multe despre obiectivul turistic poți afla de AICI!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: