Deputatul PNL Virgil Pop, în topul parlamentarilor români! La şpagă!

foto_042011_virgil-pop-spaga

Deputatul PNL Virgil Pop este printre primii parlamentari actuali, într-un inedit clasament al valorii şpăgilor, întocmit pe baza rechizitoriilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La nivel de ţară, unde sunt incluşi fuincţionarii, directorii sau angajaţii unităţi subordonate Statului, deputatul de Turda ocupă locul 12!

Clasamentul a fost întocmit de revista Capital, pe baza sumelor încasate drept mită de către cei acuzaţi de DNA.

Virgil Pop a fost arestat în toamna anului 2008, fiind acuzat că a solicitat de la un om de afaceri orădean suma de 80.000 de euro, pentru a interveni pe lângă preşedintele CJ Cluj de atunci, Marius Nicoară, pentru a-i facilita anumite contracte. DNA a reuşit să-i intercepteze convorbirile telefonice celui care la vremea respectivă era consilierul personal al lui Marius Nicoară. Ba mai mult, a reuşit să demonstreze cu documente „circuitul şpăgii spre buzunarul lui Virgil Pop”, pe filiera firmei finei sale, Adina Gorgan.

Ba mai mult, din câte se pare, Virgil Pop i-ar fi solicitat omului respectiv de afaceri să-i cedeze 50% dintr-o societate, care era pe punctul de a i se aproba o finanţare europeană pentru construcţia unei cabane la Băişoara. Bineînţeles, doar dacă acesta ceda 50% din societate avea şanse să intre în posesia banilor UE. Ulterior, în perioada scandalului cu DNA şi cu şpaga primită, Virgil Pop a renunţat la cele 50% din acţiunile societăţii, fără să explice vreodată de ce.

De atunci, Virgil Pop a căutat tot felul de tertipuri pentru a amâna propriul dosar, încercând să-i întârzie pronunţarea cât mai mult, în speranţa că la Ministerul Justiţiei va ajunge Norica Nicolai, iar aceasta îl va salva. Între timp, însă, dosarul a ajuns pe fond şi are termen în 12 aprilie 2011, după o suită de amânări.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top