Deputatul de Câmpia Turzii, Ioan Moldovan, ar trebui să dea 2 milioane de euro! Banii vor fi împărţiţi de membrii PPDD din colegiul în care a candidat!

foto_102013_ppdd-traseisti

Conducerea PPDD a organizat azi o conferinţă de presă în clădirea Parlamentului României, în care a anunţat că partidul s-a decis să activeze clauza împotriva propriilor parlamentari traseişti, conform cărora aceştia ar trebui să plătească câte 2 milioane de euro partidului.

Acelaşi anunţ a fost făcut şi la Turda, sâmbătă după-amiază, când oficialii PPDD au venit într-o vizită la sediul PPDD din localitate, ocazie cu care au organizat o conferinţă de presă.

Prezent la conferinţa de presă, Dan Diaconescu a spus că se vor deschide procese împotriva traseiştilor politici din PPDD, care au intrat în Parlament sub sigla PPDD, iar apoi au migrat la alte partide, pe baza unui document asumat de ambele părţi, înainte de depunerea candidaturilor, prin care candidaţii pentru Parlamentul României s-au angajat să plătească 2 milioane de euro în cazul în care vor părăsi PPDD şi nu îşi vor da demisia din Parlament în 5 zile.

Dan Diaconescu a spus că actul este perfect legal, că semnarea lui s-a făcut de ambele părţi, fără nici o constrângere şi că PPDD va deschide procese împotriva celor 25% dintre parlamentarii PPDD care au migrat la alte partide, în paralel urmând a se depune şi o sesizare la DNA, pentru că e posibil să existe şi acte de corupţie, având în vedere că în cazul acestor "transferuri politice" s-au vehiculat şi sume de bani, pe care parlamentarii consideraţi trădători le-ar fi primit.

Într-o asemenea situaţie se găseşte şi deputatul de Câmpia Turzii, Ioan Moldovan, intrat în Parlament sub sigla PPDD şi apoi plecat la Partidul Conservator.

Dan Diaconescu a spus că se va recurge la procese rapide, iar la finalul lor se va trece la executarea silită a averii parlamentarilor. Conform unei declaraţii de avere din 12.06.2013, parlamentarul din Câmpia Turzii deţinea un teren arabil în comuna Băişoara, un teren fânaţ în comuna Băişoara, un teren de 620 mp în Câmpia Turzii, o casă de vacanţă P+M şi o casă locuinţă P+M în Câmpia Turzii, toate în cotă de 1/2. Pe lângă astea, Ioan Moldovan a precizat că mai deţine şi 480.000 de lei într-un cont bancar deschis în anul 2013 la Banca Transilvania. Ulterior, într-o declaraţie depusă în 09.07.2013, Ioan Moldovan şi-a şters contul de la Banca Transilvania din declaraţia de avere, după publicarea unui articol pe site-ul TurdaNews care făcea referire la anumite diferenţe apărute în declaraţia de avere, după plecarea la PC.

Referitor la banii care vor fi luaţi de la parlamentarii care au părăsit PPDD, Dan Diaconescu a spus că aceştia vor fi împărţiţi membrilor PPDD din colegiul în care aceştia au candidat. Conform unui calcul bazat pe numărul de voturi obţinute la alegerile parlamentare, ar rezulta circa 440 de euro pentru fiecare votant. Însă, cum probabil printre votanţi s-au aflat şi persoane care nu sunt membri PPDD, ar rezulta că aceştia din urmă ar primi, în cazul în care deputatul Ioan Moldovan ar fi executat silit de PPDD, sume mai mari!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top