m install
nello construct

Deputat Cristina Burciu: „Platforma Ghiseul.ro, modernizată în favoarea populației”

floris

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și-a propus printre obiectivele marcante ale perioadei actuale transformarea portalului Ghiseul.ro într-un adevărat sistem național electronic de plată.

În vederea îndeplinirii acestui deziderat au fost inițiate o serie de modificări și ajustări legislative, discutate cu specialiștii instituțiilor implicate și aprobate în ședințele de Guvern. De asemenea, a fost nevoie de implementarea urgentă a mai multor proceduri de optimizare a fluxurilor informatice, precum și de derularea unei campanii de informare publice naționale, în scopul promovării optime a platformei.

De la începutul acestui proces laborios, Autoritatea pentru Digitalizarea României a consultat  instituțiile publice implicate, în vederea prezentării noului format al Ghiseul.ro, precum și mijloacele de interconectare.

Cele mai importante beneficii ale acestei reușite sunt facilitarea accesului în platformă pentru persoanele juridice, precum și creșterea gradului de înrolare al instituțiilor publice.

O altă realizare deosebită a schimbărilor operaționalizate se referă la extinderea categoriilor de plăți, prin integrarea a peste 60 de noi variante de plată pentru serviciile publice în platforma Ghișeul.ro, de la serviciile comunitare de interes public (apă, salubritate, transport public), până la contravaloarea pașapoartelor, a cărților de identitate, a permiselor de conducere, etc.

În urma acestor progrese substanțiale, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reușit în acest an cifre record în ceea ce privește atât numărul de utilizatori, cât și de tranzacții, dar și referitor la sumele colectate, respectiv 227.000 noi utilizatori, peste 740.000 tranzacții și peste 363 milioane de lei colectate.

Sunt convinsă că modernizarea structurilor de digitalizare a serviciilor publice va avea un rol determinant în progresul instituțiilor statului, astfel încât relația dintre cetățeni și autorități să fie mult simplificată în favoarea populației.

      

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: