marian morar
m install
nello construct

Demersuri pentru atragerea de investitori la Ceanu Mare și chiar pentru realizarea unui parc industrial (Video)

zamblau eugen

Semne bune anul are la Ceanu Mare, noul primar al comunei, Virgil Păcurar va pune accentul pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere, atragerea de investitori și realizarea unui parc industrial.

Edilul a vorbit despre proiectele anului 2021 într-un interviu pentru TurdaNews, în care a detaliat care sunt cele mai importante obiective, continuarea celor începute, pregătirea studiilor de fezabilitate și atragerea de fonduri externe, în special bani europeni.

În luna decembrie a anului trecut, Virgil Păcurar a întreprins un adevărat tur de forță la mai multe instituții centrale, pentru a debloca proiectele cu finanțare guvernamentală care se implementează în comună.

Acesta s-a întâlnit cu Florin Creț, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, cu Mariana Cotoi, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și cu Dan Cătălin Vătămanu, președintele Administrației Fondului de Mediu.

În periplul său din capitala țării, primarul a discutat atât despre finalizarea rețelei de canalizare din Ceanu Mare, cât și finalizarea Centrului Medical Ceanu Mare, dar și pentru continuarea edificării rețelei cu apă potabilă din satul Boian Hodăi, precum și continuarea rețelei de alimentare cu apă a satului Bolduț.

Noutățile acestui an sunt legate de investitori și realizarea unui parc industrial pe o suprafață de 6 hectare, nu va fi neglijată nici infrastructura, se vor asfalta drumurile acolo unde deja există rețeaua de apă și canalizare introdusă, doar că este nevoie de o sumă considerabilă, comuna Ceanu Mare fiind cea mai vastă comună din județ, investițiile urmând să se realizeze în toate cele 12 sate, dar pentru asta trebuie atrase fonduri externe, bugetul local nu are cum să „suporte” o astfel de investiție de amploare.

Nu se va uita nici de finanțarea sportului, la Ceanu Mare se intenționează realizarea unei săli de sport tip2, și câteva baze sportive în satele aparținătoare pentru promovarea în rândul tinerilor a ideii de mișcare și a unui stil de viață sănătos.

Tot pentru tineri, actualul primar spune că dorește stimularea acestora să rămână în comună iar cei plecați chiar să se întoarcă din străinătate în locurile de baștină, în acest sens se vor oferi terenuri pentru construcția de case, în total cam 60 de loturi într-o primă fază.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2