m install
nello construct

Declaraţie oficială: să vină banii!

floris

Astăzi a avut loc anunţul oficial privind semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din Turda, Câmpia Turzii, Sănduleşti, Petreşti, Călăraşi, Viişoara şi Luna. Proiectul de 79,8 milioane de euro este cel mai mare de acest gen aprobat până acum pentru România şi este al doilea, ca finanţare efectivă, din România. În prima fază, se vor aloca 15% din bani, iar lucrările efective ar putea începe din primăvara anului viitor, durata de finalizare fiind stabilită la 5 ani.

 Directorul Companiei de Apă, Alexandru Sabău, a explicat că majoritatea reţelelor de apă şi Turda şi Câmpia Turzii sunt din materiale neconforme normelor actuale,adică din fontă, oţel sau azbociment, motiv pentru care vor fi schimbate cu conducte din polietilenă. În Turda se va reabilita şi extinde reţeaua de canalizare, iar în Câmpia Turzii se vor înlocui reţelele de apă şi canalizare. În ceea ce priveşte comunele incluse în proiect, se vor realiza 51,6 km de reţele de canalizare şi se va extinde reţeaua de alimentare cu apă cu 10,16 km.

Cea mai mare investiţie va fi la staţia de epurare a apei, de la Câmpia Turzii, care are prevăzut un buget de 21,4 milioane euro.

Primarul Tudor Ştefănie a precizat că „greul de abia de acum începe”. „Cetăţenii trebuie să susţină acest proiect. Fără acest efort financiar nu vom reuşi să ridicăm standardele. Până acum am vorbit, acum trecem la lucru. Este cel mai mare proiect derulat vreodată. E o reuşită! E o reuşită a administraţiilor locale, nu a unor persoane individuale”, a spus Tudor Ştefănie, care a lăudat ideea înfiinţării acestei asocieri de comunităţi locale, fără de care accesarea fondurilor ar fi fost imposibile.

Primarul din Turda a vorbit şi despre faptul că ambiţiile Comunităţii Urbane Arieş sunt destul de mari şi vizează proiecte care să ducă la producerea de energie electrică pentru comunitate, rezolvarea problemelor de salubritate, precum şi dezvoltarea activităţii turistice. Pe de altă parte, primarul turdean a spus că administraţiile locale nu mai au bani pentru a cofinanţa alte proiecte de anvergură, deşi ar fi nevoie de ele, pentru că în urma unor decizii ale Guvernului, bugetele locale au suferit anumite prejudicii, la Turda fiind o „gaură” de circa 8.000.000 de lei (80 miliarde lei vechi), iar la Câmpia Turzii de circa 5.000.000 de lei.

Primarul Ioan Vasinca, prezent şi el la anunţul oficial, a spus că este fericit că face parte dintre cei care au păus bazele acestui proiect.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: