nello construct

De luna viitoare vom avea buletine în format electronic

Din 1 iulie, ar trebui să înceapă programul de eliberare a actelor de identitate electronice. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. 

Implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate.

Practic, începând cu anul 2013 se vor elibera cărţi electronice de identitate, acestea devenind unul dintre documentele de călătorie pe baza caruia cetăţenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene.

Cu acest tip de carte de identitate electronică autorităţile garantează un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate.

Valabilitatea celor două modele de cărţi de identitate va rămâne acelaşi şi anume: patru ani pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, şapte ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, zece ani  după împlinirea vârstei de 25 de ani şi permanent după împlinirea vârstei de 55 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: