De la 1 august 2021 vor apărea mai multe schimbări privind concediile medicale

 

De la 1 august 2021 vor apărea mai multe schimbări privind concediile medicale. Medicii vor acorda pacienţilor concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă în două etape.

În prima etapă, concediul poate dura cel mult trei zile. Dacă după aceste trei zile, medicul decide dacă va elibera certificatul de concediu medical în continuare, în funcţie de răspunsul pacientului la tratamentul prescris şi de rezultatele analizelor pe care i le-a recomandat

Persoanele aflate în concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă (pentru boli obișnuite) vor fi monitorizate de medici, prin intermediul unui plan de urmărire a evoluției bolii.

Potrivit OUG 74/2021, de la 1 august 2021 vor apărea mai multe schimbări în privința concediilor medicale. Una dintre ele vizează monitorizarea, de către medici, a persoanelor aflate în concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă (pentru boli obișnuite).

Pentru asta, medicii curanți vor întocmi un plan de urmărire a evoluției bolii, care va cuprinde mai multe informații, scrie avocatnet.ro

În cea de-a doua etapă, care înseamnă, de fapt, urmărirea evoluţiei bolii care a determinat incapacitatea temporară de muncă, vor fi notate în planul de urmărire date legate de reevaluarea clinică, de indicațiile medicale din această fază, de prelungirea concediului medical și de justificarea acestei măsuri.

Practic, așa cum e prevăzut în proiectul de ordin, în primă fază, concediul medical va fi acordat pentru cel mult trei zile calendaristice.

Mai multe detalii aici: https://www.avocatnet.ro/articol_58251/Din-august-vor-apărea-mai-multe-modificări-importante-la-concediile-medicale-ale-salariaților.html

Comentarii

ULTIMELE articole: