marian morar
m install
nello construct

De ce nu se deschide locuința socială pentru persoanele cu dizabilități din Turda?

zamblau eugen

Aleșii locali au purtat o discuție pe tema deschiderii locuinței maxim protejate pentru persoanele cu dizabilități, la ședința de consiliu din 29 septembrie 2022.

Ariana Gilgău, președintele Asociației Evlavie, un ONG înființat de răposatul Ioan Maier cu scopul de a avea grijă de cele două nepoate orfane și cu handicap neoro-psihic, a cerut consilierilor locali explicații legate de întârzierea deschiderii centrului.

Locuința respectivă, situată pe strada Aleea Salcâmilor, a fost donată de Ioan Maier Primăriei Turda, iar recepția clădirii a fost făcută în anul 2020, când s-a luat hotărârea de a deschide centrul pentru persoanele cu dizabilități.

„Și totuși, de ce nu este deschisă locuința nici în ziua de azi?”, întreabă Ariana Gilgău, iar răspunsul a venit din partea Direcției de Asistență Socială Turda.

Locuința este racordată la utilități și complet utilată, singura problemă majoră cu care se confruntă este lipsa de personal. În luna iunie a acestui an, DAS Turda a scos la concurs posturile necesare deschiderii centrului, dar nu a reușit să angajere personalul complet, iar acum posturile sunt blocate până la finalul anului.

Administrația locală și Direcția pentru Asistență Socială Turda își dorește foarte mult să fie deschis acest centru, spune directorul general DAS, Monia Koti.

Între timp, de un an, nepoatele lui Ioan Maier se află la un centru din Municipiu Câmpia Turzii, deși trebuiau să fie foar în tranzit câteva luni, susține Ariana Gilgău.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2