m install
nello construct

De astăzi, șoferii pot accesa istoricul sancțiunilor rutiere și online! Vezi cum poți face asta!

floris

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că începând de astăzi, 18 Mai 2023, șoferii vor putea accesa și online istoricul sancțiunilor rutiere, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro.

„Pentru a obţine acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să îşi creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro. În cazul în care persoana optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliţie pentru confirmarea identităţii”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cu toate acestea, dacă folosiți contul de pe platforma ghiseul.ro, nu mai sunteți nevoiți să vă deplasați la o unitate de poliție, deoarece identitatea dumneavoastră va fi confirmată prin datele existente pe acest portal.

După autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, va trebui să selectați butonul „istoricul sancţiunilor rutiere”. În continuare, veți introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea şi perioada pentru care doreşte să-i fie comunicat cazierul rutier.

Obţinerea istoricului sancţiunilor rutiere este gratuită, iar documentul astfel generat este valabil doar în format electronic.

„În cazul în care cazierul rutier este necesar în format fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene sau la Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, arată sursa citată.

Prin această platformă poate fi eliberat și cazierul judiciar

Prin intermediul portalului hub.mai.gov.ro, puteți beneficia de mai multe serivicii, precum eliberarea cazierului judiciar, puteți face programări pentru eliberarea pașapoartelor, puteți solicita avize de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar şi autorizaţii de construcţie ori desfiinţare a construcţiilor.

De la operaţionalizarea secţiunii pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, în data de 1 februarie 2023, şi până joi, au fost create aproximativ 130.000 de conturi de utilizator şi au fost emise 115.000 de certificate de cazier judiciar.

De asemenea, de la operaţionalizarea serviciului de programare pentru obţinerea paşaportului şi până în prezent, prin intermediului HUB-ului s-au programat peste 320.400 de persoane.

Din luna februarie şi până în prezent, platforma hub.mai.gov.ro a înregistrat peste un milion de accesări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: