La o simplă analiză a datelor statistice privind pacienții COVID din județ, descoperim o situație ciudată în cazul deceselor care au fost declarate, oficial, drept ”deces COVID”. Numărul deceselor de acest gen a fost ”umflat” cu cazuri de persoane care nu s-au internat pentru tratarea COVID, dar care au fost menționate ”deces COVID” pentru că ar fi rezultat că era infectat cu noul coronavirus!
În 2 martie 2022, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a prezentat o statistică privind numărul persoanelor tratate în spitalele COVID.
„De doi ani încoace, Consiliul Județean alocă foarte mulți bani pentru spitalele din județ, în special pentru cele 5 spitale din subordinea noastră. Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello sunt două dintre unitățile medicale care au fost vârfuri de lance în această luptă împotriva COVID-19. Am făcut o statistică despre acest subiect în care nu am inclus spitalul de la Borșa, despre care știm că are un regim special. Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii, Spitalul Leon Daniello și Spitalul de Recuperare. În aceste 4 unități au fost tratați peste 26.000 de pacienți și 97% au fost vindecați. Pentru noi a fost o provocare toată această perioadă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat de Știri de Cluj.
Dacă facem un calcul simplu, bazat pe datele respective, rezultă că din cei 26.000 de pacienți tratați, au rezultat circa 800 de decese COVID.
Însă, în aceeași zi, prefectul de Cluj de la acea vreme, Tasnadi Szilard, a precizat pentru TurdaNews că numărul externărilor în județ era de 26.884 persoane. Oarecum, pe aproape cu ceea ce menționase și președintele Consiliului Județean Cluj. Numai că, în cazul deceselor, oficial, la acea dată erau prezentate peste 2.000 de decese COVID (2.024, mai precis).
De unde rezultă o diferență semnificativă de vreo 1.200 de decese, între datele prezentate de președintele Consiliului Județean și cele ale Prefecturii Cluj. De unde provine această diferență? Întrebat dacă această diferență provine de la celelalte spitale din județ, care au menționat „deces COVID” în cazul puținelor persoane tratate, prefectul a răspuns: ”Probabil”. Dar e clar că altă explicație nu poate fi!
40% dintre decesele COVID au fost la persoane care erau internate pentru tratarea COVID
În aceste condiții, rezultă că din spitalele unde au fost internați pacienți cu COVID provin doar aproximativ 40% din decesele COVID înregistrate la nivelul județului! Ceea ce înseamnă că 60% din decesele COVID au fost înregistrate în spitale care nu tratau îmbolnăvirile COVID, ci alte boli.
Ori, la asemenea date, este normal să existe suspiciunea rezonabilă că, de fapt, acele persoane ar fi putut avea alte cauze de deces, însă s-a menționat ”deces COVID” pentru că ar fi rezultat infectarea în urma unei testări. Ca să nu mai vorbim de cazuri în care persoana s-a internat fără COVID în spital, iar ulterior s-a infectat intraspitalicesc, cum a fost la Turda! Doar ne aducem aminte că după ce se punea eticheta ”deces COVID”, nu se mai făcea nicio autopsie sau vreo cercetare, iar cel decedat era rapid dus la groapă.
Statistic, la nivel mondial rata de deces în cazul celor infectați este de circa 1.28 decese la 100 de persoane infectate. În România, tot conform datelor oficiale, rata mortalității este de 2.29 cazuri la 100 de infectați. Practic, este cu circa 77% mai mare! Iar întrebarea simplă este: situația aceasta nu se datorează unor raportări care au ascuns, de fapt, alte cauze, generate de sistemul nostru medical mult mai precar?!
Oare de ce au ascuns informațiile statistice?
În septembrie 2021, am adresat o solicitare de informații Spitalului Turda, în care solicitam următoarele:
– numar total decese in anul 2018
– numar total decese in anul 2019
– numar total decese in anul 2020
– numar total decese in anul 2021 (primele 9 luni)
In fiecare caz in parte, respectiv ani, va rog sa-mi comunicati: repartizarea statistica privind cauza mortii, repartizarea statistica pe categorii de varsta (0-14, 15-25, 26-35, 36-50, 51+; sau daca aveti dvs alte incadrari).
– prezentare numar cazuri de gripa sezoniera in anii 2018, 2019, 2020 si 2021 (primele 9 luni), respectiv persoane care s-au adresat spitalului din Turda (internate/neinternate).
Solicitarea acestor date nu este deloc întâmplătoare, pentru că din aceste date se poate observa dacă nu cumva, pe timpul stării de pandemie, au crescut mult decesele COVID, în detrimentul altor tipuri de decese. Ceea ce putea ridica o suspiciune rezonabilă în privința cauzei reale a decesului. Credeți că am primit vreun răspuns?! Niciodată! Și atunci se pune întrebarea firească: ce aveau de ascuns?!
Oare faptul că, brusc, în timpul pandemiei a ”dispărut” problema infecțiilor intraspitalicești cu care se confrunta Spitalul Turda? Pentru că, acesta era un subiect delicat!
”Conform unei in formări transmise de Spitalul Municipal Turda, în ultimul an infecțiile nosocomiale la pacienții internați în spital s-au dublat, comparativ cu anul precedent, existând și două cazuri în care aceste infecții au fost depistate la persoane decedate.”, se menționa într-un articol publicat de TurdaNews, în ianuarie 2021, cu referire la anul 2020, comparativ cu 2019.
Citește și: Infecțiile nosocomiale, o problemă la Spitalul Turda?!
Am ieșit din pandemie, așa cum am intrat: la ordin politic!
România a fost timp de 2 ani în stare de urgență sau de alertă, din cauza pandemiei. Perioadă în care au fost situații de încălcări grave ale drepturilor omului sau presiuni mai mult sau mai puțin directe pentru vaccinare. Am trecut și prin tâmpenia discriminatorie cu ”certificatul verde”, care s-a dovedit că nu are niciun rol, de vreme ce după introducerea lui, în România s-a înregistrat cel mai mare val din perioada pandemică.
Și, până la urmă, ce au constatat cei care au contactat ”virusul mortal”? Că în majoritatea cazurilor, o simplă prescripție a banalului Paracetamol combinat cu Molechin Imuno (vitaminele C, D și zinc) rezolva toată ”problema”.
Și așa cum am intrat, la ”ordin politic”, tot așa am ieșit și din pandemie. Peste noapte, la cifre de incidență care în urmă cu un an duceau la blocarea mobilității în localități și la închiderea școlilor. S-a întâmplat ceva că s-a renunțat dintr-o dată la orice restricție?! Nimic! Tot așa cum nu s-a întâmplat nimic nici atunci când s-a introdus certificatul verde, numărul infectărilor ajungând la cifre record.
Și atunci, cea fost toată această perioadă?! Încă nu știm, cu exactitate… Dar, mai apar cercetări care descoperă informații suprinzătoare, cum ar fi aceea că o secțiune din codul virusului fusese patentată de Moderna, în urmă cu ceva ani. Iar probabilitatea ca să fie o întâmplare, e atât de mică încât mai degrabă mergeți acum la Loto și puneți cele 6 numere cu care câștigați câteva milioane de lei. Deci…?!
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
cifre umflate cu pompa…..totul pentru bani!!!!!