darius 1

Darius Babaioana va reprezenta România la CIK FIA „Academy Trophy”

Un român a ajuns în topul mondial din karting. Darius Babaioana, pilot care concurează în Campionatul National de Karting, va reprezenta România la Wakersdorf (Germania), în perioada 17-20 iunie la CIK FIA “Academy Trophy”, competiţia celor 50 de natiuni unde fiecare ţară în care se practică acest sport trimite un reprezentant.

Competiţia are 3 etape şi adună cei mai buni piloţi din lume ce tind spre seniori, titrează as.ro

Anul trecut turdeanul Darius Babaioana a câștigat un nou titlu de campion al României, la karting, la finalul unei competiții pe care a dominat-o autoritar.

Cele două titluri, Campion Național Romanian Karting Masters și Campion Național FRK, erau obținute înaintea ultimei curse, care a avut loc în luna octombrie a anului trecut, astfel că Darius Babaioana și-a permis luxul de a termina ultima cursă pe locul 3, permițându-le celor doi adversari care au terminat pe podium, să-și dispute locul 2, care asigura titlul de vicecampion.

În ciuda faptului că pandemia i-a afectat pregătirea, pentru o bună perioadă de timp, Darius Babaioana s-a arătat încrezător în capacitatea sa de a câștiga competiția, în ciuda faptului că în 2020 a făcut trecerea de la categoria Mini la categoria Junior, unde motoarele sunt mai puternice, de 125 cmc, viteza maximă pe linie dreaptă putând ajunge la 140 km/h.

Citește și: Darius Babaioana (Transkart Racing Turda), din nou CAMPION NAȚIONAL la karting!

 

Comentarii

ULTIMELE articole: