marian morar
m install
nello construct

Daniel Buda și-a depus candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European

zamblau eugen

Președintele PNL Cluj și actual europarlamentar, Daniel Buda și-a depus recent candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Buda susține că va reprezenta interesele României la nivel european și va lupta ca fermierii români să beneficieze de condiții echitabile și de subvenții egale cu cele ale fermierilor din statele vestice.

„De asemenea, voi continua să îmi dedic eforturile în Comisia de Dezvoltare Regională, susținând o finanțare adecvată pentru politica de coeziune post-2027.” mai transmite liderul PNL Cluj.

Daniel Buda, europarlamentar și Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură la nivelul Uniunii Europene  a reușit în actualul mandat: să impună obligația statelor membre de a aloca minim 10% ca sprijin redistributiv suplimentar pentru fermierii mici si mijlocii.

Să solicite un sprijin complementar pentru venit majorat de la 2% la 3% pentru tinerii fermieri în vederea stimulării reînnoirii generaționale și a reușit să #obțină cei 3% ca ajutor suplimentar obligatoriu din suma pachetului financiar anual al plăților directe.

A propus și a reușit să schimbe limita superioară de vârstă a tânărului fermier de la 40 la 45 de ani.

S-a asigurat că, în cazul adoptării de noi reguli europene privind produsele de protecție ale plantelor, România este exceptată voluntar de la țintele de reducere suplimentară.

A solicitat o evaluare științifică a populațiilor de carnivore mari și a impactului acestora asupra activităților umane, subliniind problemele cu care se confruntă fermierii, și necesitatea implementării unor măsuri eficiente, inclusiv despăgubiri echitabile.

În calitate de raportor al EPP, a eliminat orice interdicție privind transportul animalelor vii, inclusiv spre țările terțe, asigurând continuitatea activității pentru fermierii români, și protejându-i de faliment.

În calitate de raportor în Comisia de Agricultură, a luptat pentru etichetarea obligatorie a țării de origine pentru miere, în funcție de greutate, o măsură concretă pentru combaterea fraudei alimentare și pentru protejarea apiculturii românești.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2