Dana DEAC: Eu cred că trebuie să scoatem în faţă adevăratele valori, oameni care fac

dana deac

Valoarea oamenilor o poţi vedea mai ales în situaţii de criză. Iar lumea e într-o situaţie globală de criză. În asemenea momente, dar nu doar în acestea, eu cred că trebuie să scoatem în faţă adevăratele valori, oameni care fac, care ne schimbă momente sau chiar viaţa în mai bine. De aceea, de câte ori voi avea ocazia voi lăuda fiecare initiativă şi fiecare om care nu se gândeşte doar la el şi familia sa, ci şi la ceilalţi şi le face măcar o clipă mai bună.

Legat de coronavirus, din universul cel mare cred că mă voi mărgini la universul meu cel mic, localitatea unde locuiesc, Turda, şi împrejurimile sale. Invit pe toţi cei care veţi face la fel să etichetaţi postarea Dv cu haştagul #TurdaMergeMaiDeparte.

Şi în acest moment vreau să îi mulţumesc în numele meu, a familiei mele şi a prietenilor cu care am vorbit şi sunt de aceeaşi părere cu mine, Dlui Primar Matei Cristian, pentru toate demersurile pe care le-a luat pentru a preveni un eventual focar la Turda.

Din 24 Februarie a.c. Primăria Municipiului Turda şi Compania de transport public au implementat un proiect menit să protejeze populația și să ofere cetățenilor o metodă eficientă de igienă în mijloacele de transport în comun. Astfel, ÎN TOATE AUTOBUZELE ELECTRICE AU FOST MONTATE câte 2 dispensere cu dezinfectant pentru mâini CARE SE FOLOSEŞTE GRATUIT și instrucțiuni de folosire. Turda este PRIMA LOCALITATE DIN ROMÂNIA, şi era singura, la acea dată (nu cunosc situaţia acum în alte localităţi), CARE A INTRODUS ÎN MOD GRATUIT DEZINFECŢIA PE MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN. Mulţumim, Dle Primar!

Mai departe, începând din acest weekend toate parcurile și locurile de joacă pentru copii au fost dezinfectate în localitate. A fost o amplă acțiune de dezinfecție făcută în weekend în aceste locuri de joacă, pe străzi, trotuare și spații publice din oraș. Mulţumim, Dle Primar!

Străzile și stațiile de autobuze din Turda sunt stropite de săptămâna trecută de mai multe ori pe zi cu soluţie dezinfectantă pe bază de clor, ca nouă măsură de prevenţie împotriva virusului COVID-19. Mașinile de dezinfecție sunt însoțite de mașini ale poliției. Miroase în toată Turda a clor, traficul e puțin încetinit, dar lumea înțelege. Mulţumim şi pentru asta, Dle Matei, mai ales în contextual în care pe drumul naţional şi european ce tranzitează Turda vin maşini din spaţiul European în care s-au înregistrat morţi şi riscul să aducă virusul pe maşini şi roţi există! Menţinerea curăţeniei în oraş şi dezinfectarea străzilor va ajuta în lupta împotriva acestui virus.

Până acum în Turda nu există nici un caz de infectare cu COVID-19. Turdenii sunt rugaţi să circule cât mai puţin ca să nu blocheze autospecialele cu soluţia dezinfectantă care vor stropi toate spaţiile publice din municipiu. Sunt sigură că alături de comportamentul correct al populaţiei, menţinerea curăţeniei în oraş şi dezinfectarea străzilor ne va ajuta în lupta împotriva acestui virus.

Turda merge mai departe!

Dana DEAC – om de cultură, scriitor, ex-jurnalist

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top