Dan Bradu, politicianul populist din Câmpia Turzii, se plânge că este ”hulit și defăimat”, după ce a votat împotriva accesării fondurilor europene!

foto_102017_dan-bradu

Singurul politician populist din Câmpia Turzii, liberalul Dan Bradu, care a votat împotriva accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canal în localitate, pozează într-o ”victimă”, spunând că este ”hulit și defăimat la greu”, pentru votul său iresponsabil. Nici măcar nu mai suportă critica, domnul politician!

”Dragi concetateni, in urma votului meu IMPOTRIVA majorarii tarifelor la apa am fost hulit si defaimat la greu. Am fost numit: bolsevic, populist, falimentar, nepriceput…

Bun, accept ca omul sa poata jigni LIBER pe cine vrea. Pana la urma unii asa inteleg dialogul civilizat intre doua persoane care au puncte de vedere diferite! Asta tine de educatie si de stapan… nu o sa comentez acum. (…)

Va lansez la final o intrebare: Care este diferenta intre accesarea fondurilor NERAMBURSABILE cu marire de tarife pe viata si CREDITUL BANCAR (imprumut pe termen lung cu rambursarea datoriei prin rate lunare)? Atat pentru moment…

Sa nu fiti de acord cu mine va rog, ca veti fi numiti bolsevici, putinisti, infractori, detractori, criminali, oligofreni, handicapati, nenorociti, inculti, analfabeti, scursuri, nulitati, etc… e catre marii comunicatori care vor trece 100% pe aici. E in fisa postului!”, a comentat Dan Bradu, pe contul său de Facebook.

Dan Bradu nu a explicat niciodată ce altă soluție ar fi avut comunitatea, pentru investiții de circa 40 de milioane de euro în localitate (cam atât revine administrației locale din Câmpia Turzii, din totalul fondurilor europene preconizate), în vederea înlocuirii/extinderii rețelelor de alimentare cu apă și canalizare sau a altor modernizări a acestei infrastructuri. Practic, acești bani sunt accesați cu o contribuție a municipalității de doar 2% și o creștere ușoară a tarifului la apă/canal, până în anul 2023.

Dacă nu s-ar accesa fondurile europene, ar fi o adevărată catastrofă pentru municipalitate, după cum a explicat și primarul Dorin Lojigan, care a menționat că bugetul total de venituri al localității ar fi de aproape 10 milioane de euro/an, în timp ce bugetul de investiții, în cel mai fericit caz, ar fi de maxim 2 milioane de euro/an. La un calcul simplu, ar rezulta că administrației locale din Câmpia Turzii i-ar trebui 20 de ani (fără alte investiții, gen asfaltări etc!) pentru a face lucrările preconizate din banii europeni, care se vor face în perspectiva următorilor 3-4 ani.

Dan Bradu reprezintă prototipul politicianului populist, iresponsabil, care de dragul voturilor ar băga în faliment administrația locală. De ce este Dan Bradu atât de populist?! Un răspuns ar putea fi faptul că peste 50% din venitul său lunar îl reprezintă indemnizația de consilier, adică venituri din bani publici. Dan Bradu a declarat că în anul 2016 a câștigat 6.034 lei (conform propriei declarații de avere), adică undeva la 500 de lei pe lună! Din indemnizația de consilier, anul trecut a câștigat 3.362 de lei, pentru o jumătate de an (deci, lunar, Dan Bradu a încasat mai mulți bani din bugetul public, comparativ cu cât câștiga el).

De altfel, ”populismul” lui Dan Bradu s-a văzut și atunci când aleșii au trebuit să aprobe noile prevederi legale, privind indemnizațiile de consilier local (creșterea lor), el votând ”împotrivă” (singurul, din nou), pentru că știa că votul său nu schimbă nimic, iar ulterior și-a încasat indemnizația mărită, fără să refuze majorarea!

Alt exemplu de ”populism” este faptul că nu ratează nici o ocazie să critice managementul unor companii, fără a prezenta observații/concluzii bazate pe informații certe. De altfel, Dan Bradu nu se poate ”lăuda” la capitolul management, el având o firmă (conform declarației de interese), DMM Group SRL, a cărei activitate a fost sistată, după ce în anul 2014 și 2015 a fost pe ”pierdere”, iar în iulie 2016 figura cu datorii de aproape 50.000 de lei la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate și bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Dan Bradu a fost acuzat, în luna aprilie a acestui an, că a vrut să facă ”șmecherii” cu un apartament ANL.

Citește și:

Acuzații de ”șmecherii politice” la Câmpia Turzii, cu locuințe ANL!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top