nello construct

D’ale Carnavalului, în PREMIERĂ la Teatrul Național Turda!

Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda pregătește o nouă surpriză pentru publicul turdean.

În 11 Noiembrie, de la ora 19.00, actorii Teatrului Național „Aureliu Manea” Turda vă pregătesc o nouă premieră – D’ale Carnavalului, în regia lui Marin Negrescu

D’ale Carnavalului de I.L. Caragiale

D’ale carnavalului este o comedie în trei acte scrisă de Ion Luca Caragiale. A fost scrisă pentru concursul organizat de Teatrul Național din București, pe care autorul l-a câștigat. A avut premiera pe 8 aprilie 1885 și a fost publicată în „Convorbiri literare”, 1885, nr. 2.

Inspirată din opera lui I.L. Caragiale, premiera pe care o vor pune în scenă actorii TNAMT este o adaptare ce vrea să scoată în evidență dorința personajelor ce își doresc să-și ia destinul în palme și să încerce să-l schimbe.

„Nu cred că, așa cum spun o seamă de exegeți ai operei lui Caragiale, lumea mahalalei bucureștene încearcă, fără succes, să imite ”lumea bună”, o lume la care nu au acces.
Cred, mai degrabă, că aici, în lumea mahalalei descoperim personaje care tânjesc după certitudine. Dincolo de situațiile comice (extraordinare), descoperim oameni simpli care-și doresc să iasă din mahala, își doresc să-și împlinească visele ascunse și fac tot ce le stă în putință să reușească.
Așa cum eroii lui Cehov visează să ajungă ”… la Moscova…” așa își doresc personajele lui Caragiale să-și ia destinul în palme și să încerce să-l schimbe. Este o piesă despre SPERANȚĂ. Așa cred eu…
Mulțumesc actorilor pentru gingășia lor de a-și deschide sufletele… Este nevoie de asta. În felul acesta, performanțele lor actoricești au explodat împlinind un spectacol despre viață și … SPERANȚĂ… Mulțumesc, dragilor!” regizor Marian Negrescu.

Distribuție – Cătălin Grigoraș, Valentin Oncu, Alexandra Dușa/Grațiela Bădescu, Doina Șoproni, Maria Salcă, Ioan Alexandru Savu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă, George Sfetcu/Vali V. Popescu, Miky Paicu.

Regia -Marian Negrescu

Scenografia – Mara Bădică

Bilete pot fi achiziționate de AICI. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: