nello construct

Dacă nu aveți idei de Halloween, producătorii locali vă oferă dovleci gata pictați pentru decor!

În Piața Centrală Turda există un stand cu dovleci pictați oferiți de producătorii locali. Sunt buni de decor dar și de amuzament pentru copii

Dovlecii sunt la ieșirea din piață spre fost autogară și sunt pictați de comercianți pentru a fi vânduți și nu în ultimul rând, cumpărați de cei care celebrează Halloween-ul.

Cu figuri care din care mai amuzante, deloc de speriat cum ar fi tradiția, dovlecii au prețuri între 10 lei cei mai mici, și 30 sau 35 de lei. În aceeași zonă se găsesc și dovleceii ornamentali care pot fi intercalați printre flori sau puși pe masă pe o tavă cu fructe de sezon, asta depinde de creativitatea fiecăruia.

Halloween este o sărbătoare celtică la origine care a fost preluata și însușită mai întâi de americani în secolul XIX, de la emingranții irlandezi, și apoi de majoritatea popoarelor din Occident. Este celebrată la fiecare sfârșit de an, în noaptea de 31 octombrie, când calendarul catolic și protestant marchează Ziua Tuturor Sfinților.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack ce are o poveste la fel de interesantă precum tradiția în sine. O poveste irlandeză spune că era un băiat pe nume Jack căruia îi plăcea să păcălească pe toți cei din jur.

într-una din zile, el îl convinge pe Satana să se cațere într-un copac, doar că odată ce-l vede ajuns în vârf, Jack însemnează scoarța cu semnul crucii.

Neputând să coboare, cel rău face o înțelegere cu Jack, că de-l va lăsa din nou pe pământ nici el nu-l va mai ispiti vreodată. După moarte, însă, spune legenda, nici Raiul nu l-a primit pe jack, din cauza faptelor rele, nici Iadul, fiindcă îl înșelase pe Satana. Un singur lucru ar fi primit de la cel rău: un tăciune aprins pus într-un nap scobit, ca să-i lumineze calea în întuneric.

Foto/Ana Maria Cătălina.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: