m install
nello construct

Curs medical specific activităţii de salvare montană derulat de Salvamont Cluj, la Doda Pilii

floris

Peste 20 de angajați și voluntari ai Formației Salvamont Salvaspeo Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, la finele săptămânii trecute, la un curs medical specific activității de salvare montană.

Cursul a cuprins teme precum suportul vital de bază, defibrilarea precoce, managementul pacientului traumatizat, hipotermia, avalanșa, etc. Atelierele teoretice și practice, desfășurate pe perioada a trei zile la refugiul Salvamont din Doda Pilii, au fost conduse de către paramedici ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Activitatea a făcut parte din programul de instruire medicală periodică la care participă toți angajații, voluntarii dar și aspiranții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Reamintim faptul că echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Salvamont Cluj, în anul 2019, salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină la nu mai puțin de 168 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, aproximativ 70% dintre accidente survenind doar în Stațiunile Băișoara și Fântânele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: