m install
nello construct

Curs de jurnalism online la Biblioteca Municipală din Turda

floris

În perioada ianuarie-aprilie 2013, în Sala Internet a sediului central al Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” se va implementa proiectul „ Curs de jurnalism online” destinat copiilor cu vârste între 11 şi 13 ani.

Aplicaţia cu această temă a fost depusă de instituţie în luna septembrie 2012, în runda a doua a concursului de proiecte destinate bibliotecilor mici (municipale, orăşeneşti şi din mediul rural) „Idei de 4000 lei +”,  câştigătorii fiind desemnaţi în 1 noiembrie 2012. 

Competiţia cu această denumire este deschisă pentru bibliotecile locale care au fost incluse în programul Biblionet, biblioteca turdeană fiind una din cele 6 câştigătoare ale rundei a doua.

Proiectul este finanţat de International Research & Exchanges Board (IREX) cu sediul în Bucureşti, care este biroul reprezentativ al International Research & Exchanges Board din SUA, cu sediul la Washington. Finanţarea acordată este 5.265 lei.

"Proiectul va consta în cursuri de jurnalism şi crearea unei reviste on-line, care se vor desfăşura pe parcursul lunilor februarie – aprilie 2013 la sala internet a sediului central al bibliotecii, Str. Republicii nr. 52, după orele de şcoală. Programul de lucru al copiilor va fi stabilit cu consultarea părinţilor participanţilor.

Micii jurnalişti vor realiza o revistă on-line, postată pe un blog gratuit, cu minim 20 de articole, imagini şi secvenţe video, pe care o vor promova în comunitatea locală, în rândul colegilor şi prietenilor şi o vor menţine prin realizarea şi publicarea de articole pe tot parcursul anului 2013" spune Nicolina Halgaş, responsabilul bibliotecii municipale din Turda.

Până la ora actuală, pentru implementarea proiectului,  Biblioteca Municipală a încheiat, la sfîrşitul lunii noiembrie 2012, 6 protocoale de colaborare cu şcoli gimnaziale din oraş pentru descoperirea  copiilor interesaţi să participe la proiect.

După încheierea acordului de parteneriat între IREX şi Primăria Turda, care coordonează întreaga activitate a Bibliotecii Municipale, se va acorda finanţarea care va permite demararea următoarelor etape ale proiectului. 15 copii din cei 50 de doritori vor fi selecţionaţi, după vacanţa de iarnă, pentru formarea efectivă a grupului de lucru, urmând ca cei care nu au fost selectaţi în acest an să fie solicitaţi pentru continuarea proiectului în anul următor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: