m install
nello construct

Cupa Vlădeasa a fost un succes în pofida condițiilor meteo dificile

floris

Cea de-a patra ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură și schi alpinism, care s-a desfășurat sâmbătă, 19 februarie a.c., s-a bucurat de o importantă participare sportivă: aproape 70 de candidați s-au luptat în cele două concursuri ale cupei.

Aceasta, în ciuda condițiilor meteo aspre, cu rafale de vânt în crestă de peste 120 de km/h!

Organizată de Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, și Salvamont Vlădeasa, în parteneriat cu Primăria Săcuieu, Cupa Vlădeasa 2022 a avut, ca la fiecare ediție, două probe, cu starturi decalate: schi alpinism cu un traseu în lungime de 17 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă cumulată de 1.650 de metri și schi de tură, cu o lungime de circa 7 kilometri și o diferență de nivel de 700 de metri.

De altfel, vremea potrivnică din creasta masivului Vlădeasa – vântului puternic i s-au alăturat și ceața și ninsoarea, i-a determinat pe organizatori să modifice traseul inițial al probei lungi, pentru a evita expunerea sportivilor, decizie apreciată de toți participanții.

„La cele două probe au luat parte sportivi amatori dar și elite din lumea sporturilor montane, care au reușit să termine traseul de schi alpinism în circa 1:45 ore, respectiv sub 50 de minute la proba de schi de tură.

Concursul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă și își propune să promoveze schiul de tură ca o alternativă la schiul pe pârtie” transmit cei de la Salvamont Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: