nello construct

Cum se usucă ardeii pentru a prepara boiaua de casă la Moldovenești?

Agricultorii din zonă au strâns roadele câmpului și se pregătesc de iarnă. O parte din produse sunt conservate, alte consumate imediat, în funcție de necesități.

La Moldovenești se usucă ardeii pentru a prepara ulterior boiaua de casă. În saci de rafie care să permită ventilația. Alții îi înșiră pe sfoară, iar în Moldova spre exemplu, se usucă direct pe casă.

În funcție de soiul utilizat, putem obține un condiment pe bază de ardei al cărui gust variază de la dulce până la foarte iute. Unele soiuri de ardei nu sunt deloc iuți, altele sunt extrem de iuți.

Pentru a prepara boiaua acasă, aveți nevoie de ardei lungi și multă răbdare.

Boiaua de ardei dulce conține  vitaminele B, caroten, vitamina E, acid folic, zinc, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, iod, fier și cupru.

Când uscarea e gata, se curăță fiecare ardei de cotorul său și se trece la obținerea pudrei. Puteți utiliza o râșniță, un mojar cu pistil sau dispozitive speciale de mărunțire a legumelor uscate. Praful rezultat se trece cu atenție printr-o sită deasă.

Cea mai importantă calitate nutrițională a acestui condiment este cantitatea neobișnuit de mare de vitamina C care se păstrează în urma acestui tip de preparare. De asemenea, mai conține capsaicina, substanță cu calități antiinflamatorii și analgezice.

Foto/I LOVE Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: