pompieri blocaj

Cum să faci o știre senzațională din nimic?!

Astăzi mai mult decât oricând suntem bombardați de știri senzaționale în context pandemic.

Recent colegii de la Ziarul 21 au postat un articol ce vizează o intervenție a pompierilor din Turda sub titlul: „Intervenție a pompierilor în Câmpia Turzii”.

În articol se spune că: „O autospeciala a Detașamentului de Pompierii Turda s-a deplasat în Câmpia Turzii în urma unui apel de urgență pentru soluționarea unui caz de blocaj în locuință.

La fața locului se află și o ambulanță. Pompierilor li s-au oferit combinezoane de protecție, semn că persoană blocată în imobil ar putea fi infectată cu Covid 19”…….etc.

Fără o minimă verificare a informațiilor. Turdanews a contactat biroul de presă al ISU Cluj care a precizat foarte clar că nu este vorba despre o deblocare de persoană ci despre un sprijin SAJ.

Da, în urmă cu o oră am avut o intervenție pe strada Constructorilor din Câmpia Turzii, am acordat sprijin celor de la ambulanță pentru transportul unei persoane cel mai probabil supraponderale. Nu este vorba despre o deblocare de persoane…sunt în combinezoane pentru că o cere situația actuală, contextul epidemiologic” explică Ciprian Cornea de la ISU Cluj.

Foto/ Ziarul 21. 

Comentarii

ULTIMELE articole: