m install
nello construct

Cum s-au păcălit românii cu ”zahărul Bod, singurul produs 100% românesc”…

floris

În ultimul timp, rețelele sociale au abundat de mesaje prin care românii erau îndemnați să folosească doar ”zahărul Bod”, care ar fi un produs 100% românesc. Ceea ce puțini știu este că adevărul nu e chiar ăsta!

Zahărul Bod care se vinde în acest moment în magazine este produs din sfeclă din… Ucraina. Și doar ambalarea se face în România, la fabrica Best Achiziții SRL. Fabrică ce va produce zahăr 100% românesc, eventual, abia din anul 2023, după cum au anunțat oficialii fabricii, în toamna acestui an.

Însă, pe fondul ”efectului Schengen”, campania a prins la cei care consideră Facebook-ul un ”ziar de știri” și nu știu să facă diferența între o sursă corectă și asumată de știri (cum sunt siteurile unor organizații de media oficiale) și siteuri obscure, fără date de identificare oficiale ale deținătorilor, ori chiar ”informațiile” distribuite direct pe Facebook, așa cum sunt și cele care fac parte din campania cu zahărul românesc Bod, care e adus din Ucraina.

Și nu e singurul caz de acest gen, din păcate! Sunt persoane care sunt păcălite să dea ”like” unor pagini de genul ”Altex Oficial” (ca să folosesc un exemplu) și să pună un mesaj, cu speranța că vor câștiga unul din cele 100 de televizoare (de exemplu) pe care le oferă cunoscutul lanț de magazine de tip electrocasnice/electronice, fără să realizeze că totul este o păcăleală și la mijloc este o campanie prin care pagina respectivă și-a propus să adune un număr cât mai mare de persoane care o apreciază (urmăritori), pentru ca ulterior să-și schimbe denumirea și să fie vândută, în baza numărului mare de persoane care au apreciat pagina (un exemplu de utilizare a campaniilor de acest gen).

Există și în zona Turzii un pretins ”site de știri” care a cumpărat o astfel de pagină, pentru a lăsa impresia că are mii de persoane care îi apreciază, dar de fapt ei au luat o pagină mai veche, căruia i-au schimbat denumirea, iar cei care au dat ”like” nu au nicio legătură cu zona Turzii.

Rețelele sociale sunt pline de multe manipulări. Unele au și intenții mult mai grave, cum ar fi furtul unor date personale sau escrocarea unor persoane naive, care cred că pot câștiga 100.000 de euro, într-un mod cu totul aiurea. Iar pentru a primi premiul respectiv, trebuie să trimită doar o taxă de 100-300 de euro, într-un cont din străinătate. Și după ce au trimis banii, își dau seama că au luat o ”țeapă” de zile mari și că nu-și mai pot recupera banii, pentru că… respectivii nu pot fi identificați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: