nello construct

Cum s-a ”aranjat” dosarul în care trebuia completată urmărirea penală! Emil Turdean a beneficiat de clemența Parchetului Turda?!

Omul de afaceri din Turda, Emil Turdean, care își desfășoară activitățile în principal în domeniul agricol, a intrat în vizorul organelor de cercetare penală, fiind acuzat de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Dosarul a fost întocmit în perioada pandemiei, respectiv în anul 2020. În 22 decembrie 2020, în preajma Crăciunului, procurorii turdeni au trimis dosarul spre instanță, conform procedurilor legale, pentru ca aceasta să avizeze renunțarea la urmărirea penală în acest dosar în care erau implicați Emil Turdean, ca persoană fizică, dar și societatea Agro Turdean Impex SRL Moldovenești, deținută de acesta.

Numai că, instanța a dat cu flit Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în 15 ianuarie 2021, respingând această soluție și luând decizia de a trimite cauza la procuror pentru a COMPLETA urmărirea penală!

Ulterior, dosarul nu a mai apărut niciodată spre instanță. Surpriza mare a fost în momentul în care, interesându-ne despre acest dosar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda ne-a comunicat că s-a dispus CLASAREA cauzei, la 6 luni de la decizia instanței, care solicita COMPLETAREA urmăririi penale!

Iar motivația procurorilor a fost, conform art. 16 alin. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală: ”acțiunea penală nu poate fi pusă în mișcare, iar când a fost pusă în mișcare nu mai poate fi exercitată dacă:” ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Și asta după ce Judecătoria Turda a solicitat completarea urmăririi penale, respingând soluția de renunțare la urmărirea penală! Cam ciudat, nu?!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: