nello construct

Cum poate fi transformat un vechi turn de apă într-o operă de artă la Cluj?

Proiect inedit de regenerare urbană la Cluj. Un vechi turn de apă a fost transformat într-o adevărată operă de artă.

Un turn de apă de 40 de metri din Cluj-Napoca a fost transformat în lucrare de artă stradală, printr-un proiect de regenerare urbană prin street art numit „Ozeneus”.

Astfel, turnul din incinta Farmec din Cluj-Napoca, denumit și „castelul de apă”, a fost transformat într-o lucrare de artă monumentală. Totul în cadrul unui proiect de regenerare urbană prin street art (artă stradală). Propunerea a venit din partea Asociației Launloc și a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Forma de farfurie zburătoare a acestor turnuri de apă din zona industrială a orașului face ca tema picturii să fie propusă spre interpretarea unui OZN. Scopul proiectului „Ozeneus” este de a revitaliza construcțiile de beton cu aspect brutalist și a le transforma în obiective de interes cultural și turistic.

Această operă de artă contemporană a fost realizată de artistul clujean Kero Zen în două săptămâni.

Pictura stradală 3D de pe Piezișă prinde contur în cadrul proiectului „Asphalt Art Initiative”

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca implementează proiectul de artă stradală „Asphalt Art Initiative”, ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public. Zona de intervenție se află pe strada Piezișă, pe partea carosabilă, într-o zonă împrejmuită.
În această toamnă, după realizarea picturii stradale, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: