Proiect inedit de regenerare urbană la Cluj. Un vechi turn de apă a fost transformat într-o adevărată operă de artă.
Un turn de apă de 40 de metri din Cluj-Napoca a fost transformat în lucrare de artă stradală, printr-un proiect de regenerare urbană prin street art numit „Ozeneus”.
Astfel, turnul din incinta Farmec din Cluj-Napoca, denumit și „castelul de apă”, a fost transformat într-o lucrare de artă monumentală. Totul în cadrul unui proiect de regenerare urbană prin street art (artă stradală). Propunerea a venit din partea Asociației Launloc și a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.
Forma de farfurie zburătoare a acestor turnuri de apă din zona industrială a orașului face ca tema picturii să fie propusă spre interpretarea unui OZN. Scopul proiectului „Ozeneus” este de a revitaliza construcțiile de beton cu aspect brutalist și a le transforma în obiective de interes cultural și turistic.
Această operă de artă contemporană a fost realizată de artistul clujean Kero Zen în două săptămâni.
Pictura stradală 3D de pe Piezișă prinde contur în cadrul proiectului „Asphalt Art Initiative”
De asemenea, Primăria Cluj-Napoca implementează proiectul de artă stradală „Asphalt Art Initiative”, ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public. Zona de intervenție se află pe strada Piezișă, pe partea carosabilă, într-o zonă împrejmuită.
În această toamnă, după realizarea picturii stradale, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș.