m install
nello construct

Cum justifică USR PLUS Turda intenția de desființare a echipelor de handbal, volei și fotbal?! Cu MINCIUNI!

floris

 

USR-iștii respectă cu sfințenie zicala ”când ești mincinos de mic, când ești mare numai te joci cu minciunile”. După ce au votat împotriva alocărilor bugetare pentru susținerea sportului (dorindu-și, practic, încetarea activității sportive pentru vicecampioana României la handbal – AHC Potaissa Turda și proaspăt promovata în prima ligă de volei feminină – ACS Volei Cristina Pîrv), au ajuns să se plângă ca lelițele la colț de stradă că ”sunt puși la zid” și că, de fapt, ”susțin performanța și sportul” (cum, dacă ați vrut să nu se mai dea niciun leu, prin neaprobarea bugetelor?!), precizând că ar fi solicitat în ”repetate rânduri” rapoarte financiare, care nu le-ar fi fost prezentate. 

Cum minciuna are picioare scurte, cei de la USR PLUS pot fi prezentați acum în toată ipocrizia lor de mari MINCINOȘI!

”Se încearcă punerea noastră la zid pentru că nu am votat alocările bugetare pentru cluburile susținute din banii publici ai turdenilor. Consilierii locali USRPLUS au cerut, în repetate rânduri, prezentarea de rapoarte financiare care să arate modul cum sunt cheltuite alocările de la buget de către cluburile sportive. Noi considerăm că este un standard minim de transparență și de respect să ni se prezinte modul în care sunt cheltuiți banii din bugetul public, mai ales că este vorba despre o sumă de cca. 1 000 000 de euro. Înțelegem clauzele de confidențialitate și nu dorim să știm cât câștigă fiecare jucător, dar dorim să știm care este fondul total de salarii, care sunt alocările pentru echipamente, deplasări, seniori și juniori etc. În condițiile în care au existat informații în spațiul public cu privire la condițiile nepotrivite de antrenament și deplasare a juniorilor echipei de fotbal, solicitarea transparenței este cu atât mai justificată.

Faptul că solicităm transparență nu înseamnă că nu suținem sportul sau că nu apreciem performanța, așa cum, tendențios, a fost interpretată atitudinea noastră. Dacă dl. Sâsâeac este consternat de faptul că au existat 7 voturi împotriva alocărilor bugetare pentru sport, noi, consilierii locali, reprezentând cetățenii care contribuie la aceste bugete, suntem consternați de refuzul repetat al dlui. Sâsâeac de a veni în fața Consiliului Local și a cetățenilor care contribuie la bonificația pe care o primește, cu detalii despre modul cum se cheltuie acești bani.”, au menționat cei de la USR PLUS Turda, după votul împotriva vicecampionilor României (handbal) și a performanței unice în voleiul feminin turdean, respectiv promovarea în prima ligă.

Citește și:

Vicecampionii României la handbal și proaspăt promovatele în prima ligă la volei și-au primit ”felicitările” în Consiliu: 7 voturi ”împotrivă”! (UPDATE: Cine au dat ”felicitări” cu ”vot împotrivă”?! Avem lista!)

Practic, sunt trei mari micinciuni lansate în spațiul public (pe care le vom demonta, pe rând):

 1. Președintele clubului de handbal, Flaviu Sâsâeac, primește salar sau bonificație.
 2. Că ei, de fapt, susțin sportul și performanțele sportive și că au fost ”puși la zid” tendențios.
 3. Consilierii USR PLUS au cerut prezentarea de rapoarte financiare care să arate modul cum sunt  cheltuite alocările de la buget către cluburile sportive.

Argumente care dovedesc minciunile USR PLUS Turda:

1. Președintele Flaviu Sâsâeac a declarat PUBLIC faptul că nu este retribuit de club! Această informație a fost publicată în urmă cu câteva zile pe siteul TurdaNews, chiar la articolul pe care USR PLUS Turda îl invocă atunci când spune că ”se încearcă punerea noastră la zid”.

Iată ce a spus Flaviu Sâsâeac: ”In ce ma priveste, motivele de a nu fi interesat de ofertele primite din alte parti pe parte de management sportiv sunt, pe de-o parte, legate de faptul ca profesional ma ocup cu altceva decat handbalul, practicand avocatura cu o vechime de 14 ani in profesie. Din punct de vedere sentimental, dupa ce mi-am dedicat 18 ani din viata facand voluntariat in clubul Potaissa Turda, al carui membru fondator sunt, alaturi de Horatiu Gal si de Municipiul Turda, prin Consiliul Local, s-a creat o apartenenta sufleteasca ce nu poate fi combatuta. ”.

2. Cum să minți în ultimul hal, pretinzând că ”susții sportul” și că ”tendențios” te arată turdenii cu degetul, că ai vrut dispariția vicecampioanei României la handbal, a echipei de volei fete nou-promovată în prima ligă și a echipei de fotbal?! Votul consilierilor USR PLUS a fost unul ÎMPOTRIVA alocărilor bugetare! Nu au propus niciun amendament, privind o diminuare a sumelor! Nu au propus niciun proiect de hotărâre, care să stabilească mai clar prezentarea unor rapoarte financiare din partea cluburilor (care au fost prezentate, de fapt)! Au votat ÎMPOTRIVĂ la alocarea bugetară! În cazul în care voința lor s-ar fi împlinit, respectiv vot împotrivă în Consiliul Local, bugetele sportive nu ar fi fost aprobate, iar echipa de handbal Potaissa Turda, echipa de volei CS Volei Cristina Pîrv Turda și echipa de fotbal Sticla Arieșul Turda trebuiau să se desființeze! Ăsta e adevărul!

3. În ceea ce privește faptul că aleșii USR PLUS Turda ar fi solicitat prezentarea de rapoarte financiare, până la ședința din 30 iunie 2021, această afirmație este o mare minciună! Nu intrăm în detalii privind faptul că nu au avut nicio inițiativă, încasându-și banii, lunar, fără să facă nimic (spre deosebire de ei, Flaviu Sâsâeac nu încasează bani și a făcut din Turda vicecampioana națională la handbal, iar Cristina Pîrv a promovat voleiul feminin pentru prima dată în prima ligă!).

Pentru a demonstra această minciună, am consultat TOATE procesele verbale ale ședințelor anterioare, din momentul în care consilierii USR PLUS au fost validați în funcții, în urma alegerilor locale de anul trecut. În cele 16 ședințe care s-au organizat până la cea din 30 iunie 2021, când s-a supus dezbaterii aprobarea bugetelor sportive, consilierii USR PLUS nu au solicitat niciodată prezentarea vreunui raport financiar și nici nu s-au ”plâns” că nu ar fi primit. Așa după cum veți vedea din probele prezentate mai jos, din fiecare proces verbal de ședință, chiar a existat o situație în care unul dintre consilierii locali USR PLUS, Adrian Teban, face referire la o documentație privind situația financiară, prezentată de noua conducere a echipei de fotbal Sticla Arieșul Turda (care, din informațiile noastre, ar fi prezentat transparent de cel puțin două ori astfel de rapoarte, din toamna anului trecut). Care a fost solicitată de altcineva, nu de către consilierii locali USR PLUS Turda, care papă banul public fără să facă nimic.

Iată situația, pe fiecare ședință în parte:

Ședința din 12.11.2020:

 • niciun consilier USR PLUS nu a zis nimic despre bugetele alocate sportului.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 26.11.2020: 

 • la punctul 3.10 de pe ordinea de zi s-a discutat despre suplimentarea contribuției financiare lunare pentru echipa de volei. Andrei Suciu a propus ca cheltuielile echipei de volei să fie puse pe siteul Primăriei, iar secretarul general Mihaela Mărginean i-a explicat că poate solicita cheltuielile, defalcat, dacă dorește acest lucru.
 • la punctul 3.14 de pe ordinea de zi, consilierul Adrian Teban (USR PLUS) l-a propus pe consilierul Andrei Suciu (USR PLUS), ca reprezentant în cadrul Adunării Generale a asociației de handbal, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi. Consilierii USR PLUS nu au votat nici Consiliul Director propus (punctul 3.15).
 • în rest, nu au existat discuții cu privire la sport sau la bugete.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 14.12.2020:

 • nu a existat nicio discuție despre sport sau despre bugetele alocate.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 22.12.2020:

 • consilierii USR PLUS s-au retras din ședință, neparticipând la problemele care erau supuse dezbaterii; nu s-a discutat nimic despre sport sau bugetele alocate sportului.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 30.12.2020:

 • consilierul USR PLUS, Adrian Teban, face referire la faptul că s-ar fi primit o informare de la clubul de fotbal, deși ei susțin acum că nu s-au primit! 
 • în rest, nu au existat alte discuții despre sport sau despre bugetele alocate.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 15.01.2021:

 • nu a existat nicio discuție despre sport sau despre bugetele alocate.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 28.01.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau despre bugetele sportive.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 19.02.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau despre bugetele sportive.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 25.02.2021: 

 • nu au existat discuții despre sport sau despre bugetele alocate sportului.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 08.03.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau despre bugetele sportive.

Procesul verbal AICI

Ședința din 25.03.2021:

 • nu au existat discuții despre sport și despre bugetele sportive.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 22.04.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau bugete alocate sportului (adiacent, s-a discutat bugetul local pe 2021, însă consilierii USR PLUS nu au avut niciun amendament).

Procesul verbal AICI.

Ședința din 12.05.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau bugete alocate sportului (s-a discutat doar despre mandaraea reprezentantului Consiliului Local în AGA de la Sticla Arieșul Turda).

Procesul verbal AICI.

Ședința din 20.05.2021:

 • nu s-a discutat despre sport sau despre bugete sportive.

Procesul verbal AICI.

Ședința din 27.05.2021:

 • nu au existat discuții despre sport sau bugete sportive (doar consilierul Răzvan Ciortea, de la PSD, a ridicat problema obținerii cetățeniei pentru jucătorul de handbal Nenad Savic).

Procesul verbal AICI.

Ședința din 10.06.2021:

 • nu a existat nicio discuție despre sport sau despre bugete sportive.

Procesul verbal AICI.

Concluzia o trageți dvs!

(pentru a vota, derulați în zona de vot)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: