Cum îți poți moderniza casa cu un buget modest? Mici trucuri de design interior

Cum iti poti moderniza casa cu un buget modest Mici trucuri de design interior-min

Faptul că ai început să te gândești la ce ai putea schimba la locuința ta, denotă un semn că îți pasă de casa ta și de mediul în care trăiești. Înainte de fiecare renovare stai și încerci să faci un echilibru între ce este mai greu: volumul de muncă, timpul depus sau costurile?

Cel mai probabil balanța se va înclina către costuri, pentru că sigur îți dorești o modernizare frumoasă fără să te usture la buzunar. Află că există această posibilitate doar cu multă documentare, creativitate și răbdare. 

O casă superbă cu buget mic:

  • Iluminarea este esențială

Iluminatul oferă o altă atmosferă în locuința ta. O căsuță care este slab luminată este văzută ca un spațiu mic, îngust și întunecat. Cea mai bună alegere de iluminare este ca prin ferestre să intre lumina naturală. Pe de altă parte, dacă locuința ta se află într-o zonă cu multă umbră, atunci poți opta pentru diferite LED-uri. Există LED-uri care consumă extrem de puțin, așa că iluminează-ți casa cu un consum de energie redus. 

  • Ce faci cu ușile?

Să le luăm pe rând. Ușa din față reprezintă, de fapt, prima impresie pe care și-o fac oamenii despre casa ta, și implicit, despre personalitatea ta. Este extrem de important cum menții aspectul ușii sau porții tale, astfel încât să fie atractivă din prima. Poți să-ți reînnoiești ușa cu un strat proaspăt de vopsea și câteva decorațiuni cu bun gust. 

Pe de altă parte, dacă și celelalte uși au un aspect deteriorat, atunci cam este timpul să le schimbi pe toate. Pentru acest lucru, cele mai bune alegeri sunt ușile pentru interior din mdf, cum sunt cele de la valprestparchet.ro. De ce să alegi uși din lemn prelucrat? Pentru că au o greutate mai mică, nu se sparg, se găsesc într-o sumedenie de stiluri și au costuri extrem de reduse. 

  • Încearcă să optezi pentru DIY

Cea mai ieftină metodă de decorare și redecorare este dacă alegi metode DIY („Do it yourself”), adică să-ți folosești propriile creații ca decorațiuni, asta dacă ai. Dacă nu ai opere făcute de tine, nu este niciodată prea târziu să începi. 

Dacă îți plac tablourile, dar nu te pricepi la pictat, nu-ți face griji. Există o sumedenie de poze tip mandala sau picturi pe numere, pe care le poți crea singură chiar dacă nu te pricepi la pictat. Sau dacă dorești un hobby care să-ți dezvolte logica și răbdarea, atunci poți încerca să asamblezi tablouri din puzzle. 

  • Oferă un strop de viață casei tale

Fie că deții sau nu deții o grădină cu flori, trebuie să știi că plantele sunt un adaos de culoare și rafinament în casa ta. Grădinăritul este un domeniu unde ai posibilitatea să-ți dezvolți creativitatea realizând grădini miniaturale de toate felurile. Dar trebuie să știi că acest lucru va necesita timp, răbdare și meticulozitate. 

În schimb, dacă nu ai timp să aloci efortul cuvenit unei grădini minuscule, află că poți să optezi și pentru terarii cu plante suculente de toate felurile. Odată ce vei cumpărara un terariu, fii sigur că vei face colecție. În plus, este dovedit științific că plantele sunt extrem de benefice pentru psihicul uman. Așa că gândește-te și la sănătatea ta. 

Evident, există o sumedenie de metode și variante ieftine prin care îți poți renova casa cu bun gust. Totul necesită documentare și creativitate. 

Sursa foto: Unsplash.com

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top