Cum influenteaza locatia serverelor calitatea serviciilor de web hosting Romania?

Web hosting Romania

Serviciile de gazduire web sunt esentiale pentru orice afacere online. Cu toate acestea, pachetele oferite de furnizorii din strainatate nu reprezinta intotdeauna cea mai buna varianta. In mod contrar, locatia serverului trebuie sa fie cat mai aproape de persoanele carora te adresezi.

Daca detii un business local sau care are doar acoperire nationala, este recomandat sa ai centrul de date in tara. In felul acesta, performantele website-ului tau se vor imbunatati si vei putea sa te bucuri de rezultate mai bune pe termen lung. Mai jos vei afla tot ce trebuie sa stii despre planurile de web hosting Romania!

Cum afecteaza locatia viteza de incarcare?

Tot continutul online este tinut pe diverse servere, iar in clipa in care il accesezi este necesar ca datele sa intre printr-o retea de fibre optice pana sa ajunga la tine. Cu alte cuvinte, tot ceea ce faci este sa ajungi la locatia anumitor fisiere. Atunci cand alegi un hosting international, viteza de incarcare poate sa fie chiar si cu cateva secunde mai mica decat ar fi normal. Acest lucru se intampla deoarece informatiile de pe computer trebuie sa parcurga o distanta mai lunga, iar acest proces duce la incetiniri. Pe de alta parte, pe un pachet de web hosting Romania nu exista astfel de probleme. In 2021, majoritatea vizitatorilor se asteapta ca paginile online sa fie active in cel mult 3 secunde. In cazul in care nu te incadrezi in aceleasi standarde, rata de conversie va avea o scadere semnificativa si vei pierde din vanzari.

Cat de mult conteaza locatia din perspectiva SEO?

Teoretic, Google nu pune mult accent pe locatia serverului. In cazul in care te adresezi unui public global si ai site-ul in engleza, nu conteaza unde se afla centrul de date. In schimb, lucrurile stau altfel atunci cand targetezi o zona specifica. Business-urile care se adreseaza doar publicului din Romania au nevoie de o firma de hosting din aceeasi arie geografica. In acest mod, rezultatele cautarilor vor ajunge mai des la persoanele potrivite. Un alt avantaj consta in faptul ca vei reduce bounce rating-ul, cauzat de incetiniri. Astfel, motoarele de cautare vor observa faptul ca un numar mai mare de persoane raman pe paginile din serverul de web hosting Romania si asta te va avantaja. Nu uita sa alegi si un domeniu .ro, deoarece acesta este specific si va fi asociat cu codul de tara in instrumentele webmaster.

Cat de util este un CDN?

Termenul CDN reprezinta o prescurtare pentru Content Delivery Network si face referire la o retea care se distribuie global. Scopul este cel ca informatiile de pe website sa fie copiate in mai multe locuri, pentru a se facilita o livrare rapida si eficienta a tuturor datelor. Nu este accesata pagina oficiala, ci doar o copie a acesteia din zona clientului. Aceeasi tehnologie poate fi benefica pentru brandurile mari, dar nu reprezinta o necesitate pentru antreprenorii aflati la inceput de drum. Este insa un serviciu optional si o solutie excelenta pentru a imbunatati rezistenta la crash-uri. Fisierele aflate pe un CDN consuma un nivel minim de resurse, iar sansa de a aparea erori este redusa. Pe langa asta, securitatea poate fi imbunatatita si nu vor fi la fel de multe perioade de downtime.

De ce sa alegi un pachet de web hosting Romania?

Desi planurile de hosting din strainatate par atractive la prima vedere, nu uita faptul ca pretul initial este valabil pe o perioada limitata. Alege o firma de hosting din Romania si poti beneficia de aceleasi servicii premium la costuri accesibile!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top