m install
nello construct

Cum a ajuns un preot să plătească unei familii daune morale după ce a făcut scandal la o înmormântare! (VIDEO)

floris

Un preot din județul Cluj a ajuns să plătească unei familii daune morale în valoare de 5.000 de lei, după ce în anul 2020 a făcut scandal la o înmormântare.

În anul 2020, preotul din Tăuți, Florin Parasa, le-a certat pe rudele unei persoane decedate chiar în timpul înmormântării, din cauza valorii locului de veci. Mai exact, la momentul respectiv, preotul le-ar fi spus rudelor că nu va începe slujba de înmormântare până când acestea nu își vor cere scuze public de la el, după ce rudele ar fi făcut scandal când au aflat că trebuie să achite 5.000 de lei pentru locul de veci.

„Nu o să încep această înmormântare până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile.

Am fost jignit… 

Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci”, spunea preotul, într-un filmuleț surprins chiar la înmormântare.

Preotul a fost sancționat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Cu toate acestea, înmormântarea tot a avut loc, dar preotul din Tăuți a fost sancționat de către Ahiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, deoarece Hotărârile Sfântului Sinod interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe.

Mai mult, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului l-a sancționat atunci pe paroh cu dojană arhierească fiind obligat să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.

Chiar și cu aceste sancțiuni, familia persoanei decedate nu au fost mulțumite și au decis să-și caute dreptatea în instanță.

În urma procesului, judecătorii au decis că preotul trebuie să le plătească daune morale de de 5.000 de lei deoarece atitudinea acestuia i-a cauzat fiicei defunctei suferințe care i-au amplificat durerea provocată de pierderea mamei.

Însă preotul nu este singurul care trebuie să plătească daune morale, deoarece și rudele trebuie să plătească, potrivit deciziei instanței. Aceștia trebuie să îi achite parohului 2.500 de lei și să șteargă de pe conturile de pe rețelele sociale toate postările legate de înmormântare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: