200803255 4408926625793460 3471211706429531147 n

Cristian Matei: Prin secția de etnografie, îmi doresc să punem în valoare istoria, cultura și turismul localității

Primarul Turzii, Cristian Matei, a spus că prin proiectul creării secției etnografice în cadrul Muzeului de Istorie Turda, printr-o investiție cu fonduri europene, ăși dorește să fie pusă în valoare, istoria, cultura și turismul localității.

”Muzeul de Istorie Turda va avea o secție etnografică! Rămânem în sfera dezvoltării infrastructurii culturale și vreau să vă prezint un proiect proaspăt semnat pentru înființarea secției etnografice a Muzeului de Istorie Turda.

Cu alte cuvinte, va fi construită o clădire și un pavilion în care va funcționa noua secție Etnografică a Muzeului de Istorie, unde vizitatorii vor beneficia de servicii culturale, educaționale și recreaționale la cele mai înalte standarde. Totodată, proiectul vizează și amenajarea întregii parcele a imobilului cu zonă verde și alei pietonale.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și are valoarea totală de 3.377.027,30 lei.

Istoric vorbind, orașul nostru este unul emblematic, iar prin acest proiect, gândit alături de echipa mea, ne dorim să punem în valoare istoria, cultura și turismul.”, a spus primarul Cristian Matei.

Comentarii

ULTIMELE articole: