Crește valoarea tichetelor de creșă și a tichetelor de masă din octombrie 2021

tichete-cresa001

Conform unui proiect de ordin al Ministerului Muncii, Guvernul vrea să majoreze cuantumul tichetelor de creșă și cel al tichetelor de masă. Astfel, tichetele de creșă vor ajunge la valoarea de 490 de lei, după o creștere de 10 lei, iar tichetele de masă vor crește cu 8 bani, la 20.09 lei.

Aceste schimbări se vor aplica începând din luna octombrie a acestui an, conform prevederilor a două ordine de ministru plasate în secţiunea de Transparenţă Decizională pe site-ul ministerului Muncii.

Cele două ordine de ministru sunt în procedură de transparenţă decizională până pe 25 august, iar pentru a intra în vigoare, trebuie să fie semnate de miniştrii Finanţelor, respectiv al Muncii şi Protecţiei Sociale, după care trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Conform legii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019 și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Sursa: impact.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top