nello construct

Cresc din nou ratele la bănci! În ultimii 3 ani, rata a crescut cu… 43%!

Românii care au credite la bănci au primit înștiințări că în curând le va crește din nou rata lunară de plată, la creditele contractate, urmare a creșterii indicelui IRCC în baza căruia se calculează dobânzile, care apoi afectează ratele.

”În prezent, sunt aproximativ 450.000 de români care au credite cu rate legate de IRCC. Ei au primit duminică, 1 octombrie, mesaje prin care erau anunțați că li s-au modificat ratele. Adică vor plăti mai mult pentru credite.”, menționează ziare.com.

Mesajul primit de un client cu credit ipotecar era că de la 10 noiembrie 2023 rata i se va majora la 1.388,43 lei pe lună, dobânda devenind 9,06%. În urmă cu trei ani, același client plătea o rată de 967,41 lei. Ceea ce înseamnă că în cei trei ani, rata bancară i s-a majorat cu peste 43%!

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor, reglementat de OUG 19/2019, este de 5,96% pe an, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 5,94% pe an, conform datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: