Copiii sub 6 ani nu mai au nevoie de test negativ pentru Covid-19 la intrarea în țară

test-covid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat o hotărâre prin care se modifică vârsta maximă a copiilor care pot intra în România fără să prezinte un test Covid-19 negativ.

Până acum, erau exceptați de la măsura carantinei la intrarea în țară din zonele cu risc epidemiologic ridicat copiii până la vârsta de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Prin noua hotărâre, s-a mărit vârsta maximă, astfel că, copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani pot intra în țară fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

În privința copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, CNSU prezicează că sunt exceptați de la carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Reamintim faptul că lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat se împarte în 3 categorii:

Românii care se întorc din zona roșie trebuie să stea în carantină dacă au trecut minim 10 zile de la schema completă de vaccinare anti-Covid-19.

Cei care se întorc din zona galbenă sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test negativ, iar cei care se întorc din zona verde nu au nevoie de test sau vaccin.

Sursa: Mediafax citată de Cluj24

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top