Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi nevoiți să se testeze dacă doresc să participe la activități sportive

cîtu

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat că joi, Guvernul va adopta o hotărâre prin care se modifică mai multe măsuri luate împotriva noului coronavirus. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani nu vor mai fi nevoiți să se testeze constant pentru a putea participa la activități sportive în localitățile cu incidența ridicată.

Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18:00 peste 4 la mie (incidenţă – n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă.

Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă… peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm„, a declarat Florin Cîţu, joi, conform Ziua de Cluj.

Declarațiile vin după ce s-a atras atenția asupra faptului că măsurile îi lasă „descoperiți” pe copiii între 6 și 12 ani. Aceștia nu se pot încă vaccina împotriva virusului și nici nu erau scutiți de testare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top