nello construct

Controale în farmaciile turdene. Ce se caută?

La nivel național se derulează în aceste zile o amplă campanie de control în unitățile farmaceutice ce eliberează medicamente ce conțin fentanil și oxicodonă – analgezice opioide

Fentanilul este un analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe. Este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice.

Oxicodona este un analgezic opioid semi-sintetic derivat de tebaină, fiind utilizat în tratamentul durerilor severe. Calea de administrare este orală, formele uzuale fiind cele cu eliberate prelungită.

Ministerul Sănătății, împreună cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), continuă controalele în unitățile care au activități cu medicamente stupefiante și psihotrope, transmite ministerul de resort.

Inspectorii ANMDMR au început să verifice dacă rețetele cu oxicodonă și fentanil sunt legal eliberate încă de pe 18 septembrie, ocazie cu care au identificat peste 500 de farmacii care le comercializează. Aceste farmacii vor fi controlate în perioada imediat următoare.

”Verificările vor viza, de asemenea, supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează”, precizează ministerul.

Inclusiv farmaciile turdene au trecut în aceste zile prin controalele menționate, dar până acum nu s-au găsit deficiențe majore.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: