marian morar
m install
nello construct

Controale ale ITM Cluj la firmele care se ocupă de articolele pirotehnice

zamblau eugen

În perioada 06.02.2024 – 16.02.2024  ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind autorizarea angajatorilor care desfășoară activități de fabricare, depozitare, păstrare, transport și comercializare a articolelor pirotehnice și pentru verificarea modului de respectare, de către aceștia, a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

Având în vedere riscurile deosebite pe care le presupune activitatea de fabricare, deținere, preparare, experimentare, distrugere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice s-a impus intensificarea acțiunilor de control la agenții economici care desfășoară astfel de activități.

Principalele obiective

Identificare și verificarea agenților economici care desfășoară activități de fabricare, depozitare, păstrare, transport și comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

Creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și cel al securității și sănătății în muncă.

Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Rezultatele campaniei

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 41 de angajatori din judeţul Cluj.

Un angajator a fost amendat cu 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal.

Pentru următoarele deficiențe, constatate in domeniul securitatii si sanatatii in muncă, au fost dispuse masuri cu termene certe de remediere : neefectuarea controlului medical periodic pentru lucrători, neasigurarea defrișării și curățării de vegetație a terenului împrejmuit al depozitului de materii explozive.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2