m install
nello construct

Continuă protestele la Cluj. Grefierii și statisticienii își cer drepturile

floris

Grefierii și statisticienii clujeni continuă seria de proteste la Cluj. Pe de-o parte angajații Direcției de Statistică se află în cea de-a 9 zi de protest și susțin că nu vor mai colecta date începând de luni.

Suntem deja în a 9-a zi de #protest față de discriminarea muncii noastre și neasumarea unor decizii legislative în concordanță cu #Memorandumul semnat de Guvernul României în data de 13 iulie a anului trecut.

📢 Luni va fi prima zi când vom pune pixul jos, nu vom mai colecta prețurile de consum necesare pentru calculul ratei inflației, nu vom răspunde solicitărilor de date statistice necesare pentru accesarea de fonduri europene, nici un indicator statistic nu va putea fi calculat, deoarece nu vom asigura datele primare necesare, dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate.”, se arată pe pagina de Facebook a Direcției de Statistică Cluj.

Pe de altă parte, grefierii clujeni cer Guvernului achitarea integrală a salariilor și a altor drepturi de natură salarială, începând din 2018 până în prezent.

”Solicităm coaliției de guvernare:

1. asigurarea, în regim de urgență, a fondurilor pentru:

a) achitarea integrală a salariilor aferente lunii noiembrie 2023, recunoscute și recalculate prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023;

b) plata tranșelor din hotărâri judecătorești definitive și acte administrative de salarizare scadente în anul 2023;

2. prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a fondurilor necesare pentru:

a) achitarea integrală a salariilor și a altor drepturi de natură salarială,

b) achitarea diferențelor de drepturi salariale, restante, aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv,

c) achitarea diferențelor de drepturi salariale, restante, aferente perioadei 1 ianuarie 2018-31 martie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute și recalculate prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023.

d) funcționarea în condiții normale a instanțelor judecătorești și a parchetelor”, transmit aceștia printr-un comunicat de presă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: