nello construct

Consiliul Local Câmpia Turzii a aprobat documentația pentru gestionarea județeană a salubrității, cu unele obiecții… (VIDEO)

cl ct salubritate

Spre deosebire de Consiliul Local Turda, unde proiectele de hotărâre care vizau activitatea de gestionare a salubrității la nivelul județului au fost aprobate în maxim 2 minute, consilierii din Câmpia Turzii au ridicat unele probleme înainte de a aproba solicitarea Consiliului Județean, pe considerentul că ”așa trebuie”.

 

Din discuții a reieșit faptul că problema gestionării salubrității la nivel județean ar putea da naștere unor situații din care cetățeanul are de pierdut.

Pe de o parte, este vorba despre activitatea societății Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, care ar fi pusă ”pe butuci”, întrucât marea parte a veniturilor erau din această activitate. S-a menționat faptul că, în condițiile în care Consiliul Județean nu și-a onorat obligațiile asumate, respectiv finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, în urmă cu ceva ani, compania de salubritate din Câmpia Turzii (la care administrația locală este acționar unic 100%) a suportat consecințele, fiind pe punctul de a falimenta în condițiile în care a ținut să aplice niște tarife cât mai mici pentru populație.

Pe de altă parte, este vorba despre faptul că în interiorul localității ar urma să opereze o companie asupra căreia administrația locală nu va mai avea nicio pârghie directă de control (cu consecințele de rigoare), iar tarifele ar putea fi impuse, undeva la circa 10 lei/persoană, adică mult mai mult decât în prezent.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a ședinței de Consiliu Local:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: