m install
petlinii
nello construct

Consiliul Județean Cluj: Noi suplimentări de fonduri pentru modernizarea drumurilor județene

floris

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de luni, 30 octombrie 2017, proiectul de hotărâre inițiat de președintele forului administrativ județean, domnul Alin Tişe, prin care au fost alocați suplimentar 1.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 107F limită cu județul Alba – Luncani (DN 15).

Totodată, nu mai puțin de 4.005.820 lei au fost alocați realizării documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.), a proiectelor tehnice (P.T.), a avizelor și acordurilor necesare programului de reabilitare și modernizare a drumurilor județene.  

De asemenea, tot în cadrul ședinței Consiliului Județean a fost adoptată o hotărâre prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați aferenți lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru noi drumuri județene din județul Cluj, respectiv DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare, DJ 161C Iclod – Aluniș, DJ 161C Aluniș – Cornești și DJ 108N Aghireș – limită cu județul Sălaj.

Așa după cum am mai precizat, ceea ce ne dorim este ca un număr cât mai mare de drumuri județene să beneficieze de lucrări complexe de reabilitare și modernizare, în profunzimea drumului. Acesta este motivul pentru care urmărim constant să identificăm noi și noi sume disponibile pe care să le direcționăm în acest scop, al reparațiilor de amploare finalizate prin turnarea de covor asfaltic în două straturi”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Necesitatea adoptării acestei hotărâri a fost determinată de inițierea procedurilor vizând încheierea, între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a contractului de finanțare pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a celor patru drumuri județene anterior menționate. Suma totală prevăzută în acest sens, de 15.043.540 lei, urmează a fi alocată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, cofinanțarea din bugetul Consiliului Județean Cluj urmând să se ridice la 3.875.620 lei.

Biroul de presă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: