Consiliul Județean Cluj interzice navigația poluantă pe lacurile Tarnița și Fântânele

tarnita belis

Regulamentul de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele din Cluj a intrat în vigoare după ordinul de ministru semnat de Cătălin Drulă.

Urmare a adoptării de către Consiliul Județean Cluj a noilor regulamente de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv a mecanismelor de control și a sancțiunilor aplicabile, acestea au fost validate de către Ministerul Transporturilor care a emis marți, 6 iulie 2021, ordinul necesar. 

???? ??ș?, ???????????? ??????????? ???????? ????: ,,????? ?? ???ℎ?????? ??????? ?????, ????????? ???????? ??????? ?? ??????????? ?? ???????? ?? ??????????? ?? ??????? ?????????? ??????? ????. ?? ????? ?? ?? ?????? ?? ????????? ? ????????? ????? ?? ???????????? ???? ?? ???????????? ????-? ??????? ?????? ????????? ??????????????? ?? ???? ???? ??????.”

Suplimentar față de măsurile deja luate, Consiliul Județean va achiziționa două ambarcațiuni, camere de filmat în zonele de acces, precum și o autoutilitară. Tot pentru a dispune de un control sporit și o monitorizare eficientă a navigației va fi utilizată și o dronă aflată deja în dotarea instituției.

În perioada imediat următoare vor fi desfășurate acțiuni de informare, patrulare și control, vor fi delimitate zonele de agrement, se vor stabili și desemna locurile pentru acostarea ambarcațiunilor, vor fi instalate balize, etc. 

Ordinul de ministru urmează să își producă efectele juridice de la data publicării în Monitorul Oficial al României 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top