m install
petlinii
nello construct

Consilierii turdeni au votat bugetul pentru 2009

floris

Consilierii turdeni au aprobat joi, fără prea multe comentarii bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2009. După câteva sugestii şi doar două intervenţii venite din partea consilierului PRM, Doru Anca şi a pesedistului Emil Molnar, proiectul de buget a fost aprobat în forma propusă de executiv.

 

Acesta este structurat pe 12 capitole care includ autorităţi publice, servicii publice generale; activităţi ale aparatului propriu al primărie; ordine publică şi siguranţă naţională, învăţământ; cultură, religie, recreere; asistenţă socială; locuinţe, servicii şi dezvoltare publică; protecţia mediului; transporturi şi transferuri. Suma totalăpusă la dispoziţie este de 87.400,000 mii lei şi se bazează pe sume provenite din TVA, impozit pe venit, impozite şi taxe locale. Dacă ar fi să ne raportăm la capitolul „Venituri”, cifrele mai „consistente” provin din sume defalcate din TVA, peste 35 de milioane de lei, taxe pe utilizarea bunurilor, autorizaţii, 1.983.000 lei, venituri din proprietate 1.763.000 lei, amenzi, penalităţi, confiscări 1.000.000 lei, venituri din valorificarea unor bunuri peste 9 milioane de lei, subvenţii de la alte administraţii, aici amintim AJOFM Cluj, 1 milion de lei.

 

Conslierul PRM Doru Anca a sugerat ca veniturile să fie îmbunătăţite prin o mai bună valorificare a bunurilor, de exemplu vânzarea spaţiilor către medicii de familie. Procedură prin care se mai pot opţine aproximativ 10 miliarde de lei. De asemenea alesul, insistă ca la finele lunii martie să fie prezentată execuţia bugetară pe anul 2008, pentru comparaţie…

În replică Emil Molnar (PSD), care face parte din comisia de vânzare a spaţiilor către medicii de familie spune că negocierile cu cadrele medicale sunt în stadiu avansat. Deja, medicii din Micro 1 şi-au manifestat dorinţa să cumpere aceste locaţii, majoritatea din cei care au participat la discuţii s-au arătat de acord ca plata să se facă în maxim 3 ani de zile!

 

„CHELTUIELILE” vor fi şi ele pe măsură…

 

Aparatul propriu al primăriei primeşte peste 10 milioane de lei, adică aproximativ 12% din bugetul pe acest an; Capitolul „alte servicii publice”…2%; tranzacţii, datorie publică şi împrumuturi 690.000 lei, deci 1%; transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei-428.000 lei; ordiunea publică şi siguranţa naţională va dispune de 3.547.400 lei; cei mai mulţi bani se duc la „învăţământ” 38% din buget, adică peste 33 de milioane de lei. Nu a fost uitată nici „sănătatea” care primeşte 794. 140 lei. Pentru „Cultură, recreere şi religie” este alocată suma de 8.940.465 lei. În cazul asigurărilor şi a asitenţei sociale sunt rezervate 11%, nu mai puţin de 9.907.677 lei. Ultimele două capitole: locuinţe, servicii şi dezvoltare publică 10% – 8.640.500 lei, iar ultimul domeniu, dar nu cel din urmă „trasporturi” primeşete 6% din buget, deci suma de 5.350.324 lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: